grijanje sjedišta i tako to :D

grijanje sjedišta i tako to :D

Član
Imam auto bez grijanja sjedišta, da to upogonim oem treba mi milon maraka :D ostaviću to za nekad kasnije ako mi ispadnu dijelovi jeftino :)

Imam dvije ideje :)

1. u prednjim vozačevom sjedištu u naslonima i gdje se sjedi imaju grijači, u naslonu je 2 žice u dijelu gdje se sjedi 4 žice isto tako i na suvozačevom sjedištu.
Ideja sa duplim prekidačem za vozača i suvozača dovesti struju i to upogoniti...

Sad mi treba samo 2 lijepa prekidača sa nekim potenciometrom sa 1-3 razine i da to ukolopim za oko? i hoćel to moći tako hoćel raditi?

2. obzirom da ima viška dijelova i da ih dajem bud zašto kontam da to malo razjebem povadim grijače i postavim nazad pa tako da i zadnja klupa ima grijanje...pa da bude full zimski paket...

Danas probao grijače na ispravljač i rade griju :)

Volio bi da čujem mišljenja prijedloge

Član
Mozda ima i treca opcija ;)
Sinoc mi kolega govori da ima uzeti u bingu grijace za sijedista u biti kao one presvlake,rade na principu takvom sto se ubodu u upaljac.E tako te presvlake se mogu upakovati ispod platna sijedista izvesti zice i skopcati ih na neki prekidac,kosto sam ja konto uraditi za zadnja sijedista posto kod mene imaju samo naprijed nazad nema....A grijaci ti kostaju oko 20 km ;)

Član
dino_ze2 je napisao(la):
Sinoc mi kolega govori da ima uzeti u bingu grijace za sijedista u biti kao one presvlake,rade na principu takvom sto se ubodu u upaljac.E tako te presvlake se mogu upakovati ispod platna sijedista izvesti zice i skopcati ih na neki prekidac,kosto sam ja konto uraditi za zadnja sijedista posto kod mene imaju samo naprijed nazad nema....A grijaci ti kostaju oko 20 km ;)

sta ce njemu to kad on ima originalne grijace, njemu trebaju prekidaci

Član
ima u prednjim sicevima kako sam ja skonto,ali u zadnjim nema,tako da sam rekao da imaju ovi grijaci ako se odluci i za zadnje klupe,a sto se tice prekidaca pa ima toga uzet po otpadima sa slupani auta ;)

Član
dino_ze2 je napisao(la):

To je dobra i jeftina ideja ja cu to sebi gledat plus kod mene imaju navlake to bi sjelo samo tako. Fino skopčat na orginal prekidač i to je to. Imaju li neke stupnjeve ili kad ga upalis upaljeno je nema 1234 npr?

Član
[/quote]

To je dobra i jeftina ideja ja cu to sebi gledat plus kod mene imaju navlake to bi sjelo samo tako. Fino skopčat na orginal prekidač i to je to. Imaju li neke stupnjeve ili kad ga upalis upaljeno je nema 1234 npr?
[/quote]

Ne dodze samo dzek za upaljac,ali se to moze odraditi sa orginalnim prekidacem,;)

Član
u prednjim sjedištima imaju grijači fabrika, imam iste takve za pozadi koje bi ubacio....treba mi novi modul od klime a to mi se sad ne uzima tražim ovaj novi od šestice pasata cc i sl pa da to liči na nešto... a do tada bi napravio na prekidač najveći problem je da to liči na nešto.

Nešto kontam pored onog dugmeta esp kad bi bila 2 prekidača neš kao na el šporetu :) O gasi 1 i 2 3 kao neki nivoi... i takva dva komada za vozača i suvozača nebi bilo upadljivo a bilo bi funkcionalno....

Član
Mozda ovako nesta ;)
20055542e.jpg

ima 5 opcija za podesavanje

Član
EDIT: To sam i ja mislio ali nemoze mu to jer je u petice iz jednog djela displej klime i to. Ili je mozda samo ona zastitna plastika iz jednog djela a dole rupe.

Član
Ma jok od petica pa na ovamo više ništa nije lako za modificirati...canbus i tako toooo

dino_ze

tako nešto bi bilo super od kojeg je to auta?

Član
ovi kockasti su od passata, ja sam jedno vrijeme sebi trazio
gledao na otpadima ali nema jbg