Grijaci - paljenje

Grijaci - paljenje

Ovako, cisto informativno da vas pitam... da li neispravnost jednog grijaca moze uzrokovati otezano paljenje motora u jutarnjim satima ili na niskim temperaturama :icon_question:

normalno da moze otezavati paljenje imao sam iskustva s tim kako jedan grijac koi nije ispravan npr. 15-mjesec dana i tako silujes akumulator a i smanjis mu vijek trajanja zato bolje dati npr. 20KM za grijac nego 100KM za novi akkuuu koi ne moze izdrzati ni dvije sezone ;)

ernadhusic je napisao(la):
normalno da moze otezavati paljenje imao sam iskustva s tim kako jedan grijac koi nije ispravan npr. 15-mjesec dana i tako silujes akumulator a i smanjis mu vijek trajanja zato bolje dati npr. 20KM za grijac nego 100KM za novi akkuuu koi ne moze izdrzati ni dvije sezone ;)

ma da... ma u zadnje vrijeme mi auto teze pali kad je hladan... moram 2-3 puta verglati da bi upalio a nekada iz prve upali... motor sam prije pola godine osvjezio, prije 10ak dana radio reparaciju Bosch pumpe, dizne ispitane i opet malo teze pali... bili samo grijaci ostali... danas ih ispitao i grijac na drugom cilindru ne radi nikako a na prvom slabija iskra... kod mene je motor sa 5 cilindara...

zamjeni oba grijaca i ocisti kontakte na anlaseru i na sasiji onaj kontakt od mase i to je to
uh umalo da zaboravim i provjeri glavni osigurac od grijaca i ocisti i tu kontakte i bit ces zadovoljan ;)
i miran cijelu zimu i godinu ;)

ernadhusic je napisao(la):
zamjeni oba grijaca i ocisti kontakte na anlaseru i na sasiji onaj kontakt od mase i to je to
uh umalo da zaboravim i provjeri glavni osigurac od grijaca i ocisti i tu kontakte i bit ces zadovoljan ;)
i miran cijelu zimu i godinu ;)

u mene idu grijaci preko releya... nov reley i instalacija postavljena.. zamijenucu sutra ta 2 grijaca... mislio sam da su svi grijaci uredu... rek'o da ih danas ispitam kad jedan ne radi nikako, pa kontam zar moze toliko uticati da ne upali odmah... znam kad 2 ili vise ne radi da nemoze ali jedan... ali et izgleda da to kod petaka smeta... mora sve biti po PS-u :icon_smile: