Google i Audi donose Android u automobile

Google i Audi donose Android u automobile

Član
1388771682_6.jpg


Mnogo je oprečnih mišljenja oko toga da li treba od automobila stvarati online komunikacioni centar ili ne, ali jedno je sigurno. Trenutni infotainment sistemi koji služe u tu svrhu, nikako nisu na nivou PC računara ili mobilnih uređaja kada su u pitanju taktilnost, jednostavnost menija ili odzivnost komandi.

Međutim, nemački premium proizvođač Audi namerava da se pozabavi i tom tematikom, te iz korena izmeni dosadašnji operacioni nivo infotainment sistema u automobilima. Iako već sada može da se pohvali zavidnim sistemom konekcije, tržište u kome se nadmeće je veoma konkurentno te Audi nastoji da uvede trenutno vrhunsku tehnologiju u toj oblasti a uz pomoć partnerstva sa Google-om.

Partnerstvo će biti zvanično potvrđeno na predstojećem CES Sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu, Nevada-SAD, a doneće Android operativne sisteme u Audi automobile. Ovim potezom će se ostvariti bolja integracija muzičkih i navigacionih aplikacija i bolja komunikacija sa pametnim telefonima, koji već rade sa Android operativnim sistemom.

Google-ov potez dolazi kao dogovor na Apple saradnju sa konkurentskim kućama BMW i Mercedes, koji su u svoje modele počeli sa ugradnjom iOS oprativnog sistema. Google i Apple vide automobilsku industriju kao sledeće polje ekspanzije, kako se već sada nadmeću u pogledu raznih sfera digitalnog poslovanja. Dodatno, u saradnju Google-a i Audija bi trebao biti uključen i nVidia proizvođač čipova.
 
Top