golf v

golf v

Član
ovako.. imam golf 5 tdi 105konja...
pa si razmisljam staviti neki sportski filter i zadnji lonac neki (ovaj najvjerovatnije http://www.autoprocentar.hr/catalog/product_info.php/ispusni-lonac-vw-golf-03859610-p-14591 )
pa me zanima kakav cu zvuk dobit, oce li to bit preglasno? ili neki ugodan zvuk? i ocu li dobit sta na snazi? Hvala
 
Član
Zaboravi na zvuk na TDI-u, nema od tog ništa. Na samim filterima, gljivama i folovima, takodje nema ništa od snage (mogo bi još izgubit kojeg konjića).

Samo chip tuning i može se extra dobre snage izvuć na tom motoru.
Eto, kratko i jasno :)
 
Član
ma nije meni tolko do snage neg malo zvuk da popravim.. a znam da to neide bas na dizelu, al oce bar malo bolje se cut?
 
Član
Ma kakvi, ljudi su ulagali velike pare u ispuh, usis, šta sve ne...A pogotovo ti pd motori, pomiri se da je traktor što se zvuka tiče i to je to :123:

Alternativno, možeš gledat da ugradiš blow off ventil ako ti je već do tog efekta, al mora bit profi instalirano i to zadovoljstvo će te koštat oko 600 km. Dobićeš wooooshhh zvuk kad god pustiš kvačilo, al motor će roktat uvijek :D

Zvuk - samo benzin ;)
 
Član
ma moze se i na zvuku dobiti, eno cini mi se da je Ivica imao predobar zvuk na Ibizi, samo treba tu novca i znanja... ne znam kod koga bi mogao to uraditi, ali uglavnom se moze ;)
 
Član
Ja znam ljude koji su stavljali Superspint auspuhe, plaćali 700-900 EUR po modelu i ništa posebno, tj. bilo je neke promjene al daleko od toga što su oni očekivali.

Sjećam se te Ibize, u to auto je skrhano para i para i bog zna šta je sve zamjenjeno. Ovdje čovjek hoće samo lonac da promjeni. Moj savjet - bezveze pare bacaš. Uloži u felge il nešto sl. ako ti je već do ulaganja.
 
Član
kakvog ba novca i znanja, samo straight pipe.. :D

edit:
73843161.jpg
 
Top