golf mk3 na fk 60/40- iskustva

golf mk3 na fk 60/40- iskustva

Član
Usluga prijatelju.
Naime, planira kupiti ove opruge(cini mi se od momka sa foruma) i zanima ga koliko se otprilike krecu cijene polovnih(da ga ne zavali lik cijenom) i kako se opcenito auto ponasa na njima.
Cini mi se da su mu sad standardni amortizeri, ne znam zasigurno.
Jos jedna stvar, ako neko ima sliku svog auta na tim oprugama nek postavi pa da mu mogu proslijediti, da zna otprilike cemu se nadati. Golfa pogoni motor iz poljoprivrednih masina, tj. dizel je. :D
Hvala ;)

Član
Rekao sam mu i ja da nije preporucljivo, ali njega samo zanima moze li tako poginuti i koliko km moze tako preci. :D
Tako planira samo do gewindi furati ;)

Član
fk opruge su skroz lose,ima samo da skakuce po cesti,nikad ne spuste koliko treba,preporuka za weitec,imao sam ih na 3 auta,ekstra opruge

Član
I ja sam imao ponudu za FK ali 35/40 i koga sam god pitao i ko ih je imao kaze samo za izgleda su dobre, stabilnost 0 bodova, druca, skace, cecka, trvdo i dzigere cupa kad naletis na neravninu i kaze istro sranje cak i bolje se ponasa auto kad skratis fabricke nego ove FK kad stavis na auto. Tako sam ja dobio odgovor koga sam god pitao za njih.

Član
nije valjda tako lose :icon_rolleyes:
sto se tice visine, ja sam nekad davno citao da fk ponajvise spusti, a sto se tice voznih osobina veze nemam... njegovo auto niti je brzo niti ga on gasa, po vasem misljenju moze li se voziti a da se ne izgine :D, ne brine se on za udobnost.
hvala ;)

Član
A zasto bi izginuo :D jedino sto moze da strada a hoce su amortizeri i kad propisaju tek ce onda da druca i skakuce :D mada na 60mm amortizeri nece ni raditi svoje i ovako i onako :lol: imace izgled a vozne osobnosti vise manje ako ne pici velikim brzinama, ako vec stavlja nek stavi 40/40 ili 40/35 to 60/40 je previse po meni.
Edit: ja sam imao ponudu nove FK za forda 160km na kucnu adresu mi dodju, ali koga god sam pitao rekao mi je NE ako vozis brzo, ako ganjas izgled samo onda mozes ali za krivina i brze voznje nikako, onda samo KW koje dodju 290 na kucnu adresu eto to je razlika u cijeni a u voznji kazu nebo i zemlja, i zato sam ostao ja na originalnim sportskim oprugama :)

Član
ma on je vise kruzer po gradu, nigdje ne ide preko seset :D
dat cu ja ovo njemu da procita veceras, samo vi pisite :lol: