golf mk2 VR6 402m vremena

golf mk2 VR6 402m vremena

Član
2ka vr6 nijedna na 402 kod nas nije odvozila ispod 15 sta god da joj radio osim turba i koliko god olaksan bio...

Pa bilo bi stvarno smijesno da ne moze u 14ku uc, pa jbt to 2,8 motor, preko 170 ks.

Nije da se odmah trpam sa svojim japancima, al drug iz Zupanje sa 1.6 vtec-om u Civicu 4.gen i blagim promjenama izduva i bregastih ( procjena oko 170-180 ks) vozio 14,2 na R1R.

Član
Sigurno može u 14 ali ne kao stock. A za stock je 15 mera...Skupa investicija, mislim da se za manje pare može naći auto koji gura 15-icu...

pa dobro,sve je to odnos tezin i snage i to svi znamo,a i kao sto kaze neko,nema na ovom vemenu dobrih vr-ova svi su poderani i nisu voznje a kamoli za trke...
mislim da se nemoze tek tako odgovoriti na ovo pitanje od bucky-a,jer npr culi smo da neki voze od 14 neki do 16sec,i to nije mala razlika,dvije sekunde su svijet na 402m,tako da bi mogli sve neke stvari...
sa Stock dvicom(nije olaksana,gume dobre ali ne r888) mozes voziti 15 sec(sad iz fabrike motor),a sa olaksanom i dobro pripremljenom masinom samo je fizika granica....

Član
VR6Boki je napisao(la):
Pa ispod ti je spomenuo dvicu. I da je taj VR6 bio ispravan, Fiat ne bi imao nikakve sanse, nema veze sto je trica upitanju.

:lol:....ma garant nije ispravan vr bio :)):lol::lol:...al je zato fiat U TOP STANJU:lol::lol: UBIJAM GA IZ DANA U DAN SVE U BLOKADE NEMOZES MU NISTA......A VR6 ZACAS PROPUSE :)))

Član
VR6 solidan u dvojci ce napraviti malo ispod 15sec
ako su svi konji u njemu prezivjeli mozes ocekivati sa dobrim gumama oko 14.5sec
los nece nikad ispod 15 napraviti

Član
Fiat krsh al na pisti odera sve covjek pogotovu ove VW-ovce, i sta drugo preostaje im neg rec nes neisparvno :lol: Cim izgube staju pored piset i otvoraju haubu kaze nes ne valja :lol::lol::lol: Valja drugi put snimat nek imaju dokazi :D

:icon_exclaim:;)

Član
VR6Boki je napisao(la):
To je skroz netacno, vise ih je vozilo 14.* s.

ja nisam vidio ni jednog a to sto se prica moj vozi ovoliko onoliko a kad dode na semafor svi voze 15.5 do 15 ja znam sta je radjeno na draganovom vr-u pa nikad nije odvozio ni blizu niskih 15 taj motor uopce nije za trku,dobar abf ce pojesti svaki vr motor

Član
jukaa3 je napisao(la):
VR6Boki je napisao(la):
To je skroz netacno, vise ih je vozilo 14.* s.

ja nisam vidio ni jednog a to sto se prica moj vozi ovoliko onoliko a kad dode na semafor svi voze 15.5 do 15 ja znam sta je radjeno na draganovom vr-u pa nikad nije odvozio ni blizu niskih 15 taj motor uopce nije za trku,dobar abf ce pojesti svaki vr motor

nemoraju sad svi biti kao Draganov!
Ja znam evo redom svakog VR-a iz sarajeva i svi su pravili ispod 15!

Član
erol_brcak je napisao(la):
Pa bilo bi stvarno smijesno da ne moze u 14ku uc, pa jbt to 2,8 motor, preko 170 ks.

Nije da se odmah trpam sa svojim japancima, al drug iz Zupanje sa 1.6 vtec-om u Civicu 4.gen i blagim promjenama izduva i bregastih ( procjena oko 170-180 ks) vozio 14,2 na R1R.

koliko kg auto?

nemoraju sad svi biti kao Draganov!
Ja znam evo redom svakog VR-a iz sarajeva i svi su pravili ispod 15!

[/quote]

nemoraju ali znam sta je kod njega radjeno na motoru i nije mogao a isto tako znam da se utrkivao protiv drugih 2-ki vr pa su isle isto neke dosta sporije ali uvijek ima izuzetaka ali ja ih nisam vidio kod nas