golf 7 vs audi a3 sportback

golf 7 vs audi a3 sportback

Član
gledam malo cijene gore navedenih auta u verziji tsi od 77 do 140ks i cijenom jako blizu jel to moguće?

Inače vaše mišljenje vezano za ova dva auta?

Član
u sta si ti gledao ziv bio, oko 7-8 hiljada je razliak izmedju istog motora u a3 i g7

A3 1.2 TFSI Attraction 77 1197 6 28.984 33.911

1.2 TSI BMT 1.197 63 85 M5 5G12CV 23.600 5G13CV 25.197

da nisi mozda poredio 1.4 vw sa 1.2 audi jer su oni tu negdje ?

Golf 1.4 TSI ACT BMT DSG 1.395 103 140 DSG 7 - - 5G13KZ 33.195 5G14KZ 34.279
Audi A3 1.4 TFSI Attraction 103 1395 6 32.636 38.184

Član
Golf 7 je skup za jednog golfa, tako da bih se ja držao oprobanog recepta audi-bmw-mercedes-možda i citroen ds...za tu cjenovnu kategoriju...za manje love imaš i drugih opcija.

Član
audi a3 1.2 77kw atraction 35861km
golf7 1.2 77kw trendline 31 plus obaveza oprema za bih tržište od 3 hilje znači 34 i kusur

cjenovnik ofic sa audi.ba i vw.ba

Član
evo mi cjenovnika pred nosom i kopiram ti iz njega

Golf 7 1.2 najjeftiniji je 23.600 bez pdv-a confort line je 25,197 KM ti si otisao na ovaj najskuplji confortline sa DSG-om koji izadje 31K
audi 1.2 najjeftiniji je 28.984 bez pdv-a a najskuplji je Ambiente S tronic 36.732 bez PDV-a

Član
ja neznam sto ste svi pali po golfu kao precijenjen ovo ono :icon_eek: pa ljudi kia ciid u fullu vam je preko 40km
meni osobno je novi golf lijepši i ugodniji unutra od audija... a ja prvo to gledam dakle ja nisam mjerilo... ako su tu negdije para a mislim da jesu jedino ti ostaje testirati pa onda koji ti se svidi jer motori su identični ;)

a što se tiče kvarova 1.4 tsi se nije baš pokazao u dobrom svijetlu bilo je dosta reklamiranja i srvisa, a za 1.2 neznam baš vidim da se masovno ubacuje u sve VW grupacije: ima ga u fabiji,octaviji,leonu,ibizi,polu,golfu,a3,a1...

Član
George je napisao(la):
ja neznam sto ste svi pali po golfu kao precijenjen ovo ono :icon_eek: pa ljudi kia ciid u fullu vam je preko 40km

Koga briga za cee'd...a bolje da ne vidiš koliko košta full golf, možeš kupiti lijep dvosoban stan za te pare npr.

Ja lično nisam ljubitelj "nijemaca", baš naprotiv, ali mi je audi baš dobar unutra i primjeti se bez problema razlika u odnosu na preskupi vw i škodu koja je do sada imala ok cijene, a vidim da su i oni počeli divljati sa rapidom i novom octaviom...šteta.

Sa TSI motorima VAG koncerna ja bih ipak malo pričekao (imali su zajebancija i sa tim 1.2, a 1.4 je već promijenjen na pogon remenom, ranije je bio na lanac), ali zato 1.6 ili 2.0 TDI se čine kao razuman odabir, još sa DSG mjenjačem baš lijepa vozilica ispadne...

Član
@GaRGa

ti gledaš najjeftinijeg golfa 1.2 tsi od 63kw i 80ps koji je 23000 bez pdva plus 2,700 dodatne opreme koje moras nacuti u trendlinu

gledaj 1.2 tsi od 77kw koji je kao u audija posto baratas ciframa bez pdva

audi a3 1.2 tfsi 77kw 105ps 6 brzina bez pdva 30650
golf 7 1.2 tsi 77kw 10ps 6 brz 26670 plu 2,700 obavezne opreme za bih tršite cca 29,500

ps kad već spominjem ovaj najjeftini motor tsi od 63kw on se za sva vozila u koja se ugrađju proizvodi u češkoj, a svi jači od 77 u njem

pričate za te probleme na 1.2 i 1.4 koji je imao vw, kažu da je izbacio sad lanac i ubacio remen i da se mijenja na 300 000... jel ovo neka patka ili?

Član
Nije patka. 1.4 TSI je htio istegnuti lanac i napraviti kompletnu havariju na motoru.
1.2 TSI su zvali na reprogramiranje software-a i zamjenu neke podloške na turbini. Uostalom, google i opleti pa ćeš i sam vidjeti. Za 1000KM više, ako baš nije zapelo, ne bih se nikad dvoumio - Audi!

Član
keno jarane nekad će te to jeftinije više koštati ;)
Govorim iskustvom - koliko para toliko muzike ;)
Aservis nećeš pogriješiti niti s jednim od ova dva... sad ti je samo bit tvog ukusa samo ja bi ipak motor sa malo većom kubikažom

Član
otvorio sam temu radi neke komparacije, naveo sam cijenu čisto informativno za model 1.2 od 77kw(što je taman za 80% potencijalni kupaca) a slična je i na jačim motorima... na oba modela, bez ulazka u neku dublju analizu opreme i dijelova ostao sam iznenađen odkale tako malo razlika? možda i nema razlike jel mislim da audi ima više tantavica po pitanju sigurnosti i sl stvari...tako da se to sitno para istopi na kraju ćuprije....

Član
aServis je napisao(la):
otvorio sam temu radi neke komparacije, naveo sam cijenu čisto informativno za model 1.2 od 77kw(što je taman za 80% potencijalni kupaca) a slična je i na jačim motorima... na oba modela, bez ulazka u neku dublju analizu opreme i dijelova ostao sam iznenađen odkale tako malo razlika? možda i nema razlike jel mislim da audi ima više tantavica po pitanju sigurnosti i sl stvari...tako da se to sitno para istopi na kraju ćuprije....

Ja se sijecam kad sam uzeo passata da si me pitao jesam li gledao A4 zašto nisam njega... jednostavna računica u passatu sam dobio opremu koju bih u audiju morao masno nadodati, a na kraju sve isto i još komotnije auto dobio. pogledaj malo po salonima raspitaj se koje su osnovne opreme i to nema ti druge, ja sam ipak gledao komfor i to VW ili Audi meni svejedno

Član
meni je rodjak pricao da je a3 bas tijesan unutra. vozio sam se u 7ici i meni sasvim ok auto. najbolje ti je to licno se uvjeriti, od ovih prica preko foruma nemas nista. a taj 1.2tsi 77kw je extra motor i po pitanju potrosnje i po tome kako ide, sasvim dovoljan za normalnog korisnika. a u gradjuje se u citav vw koncern, da ne valja ne bi ga toliko forsirali ;)

Član
George je napisao(la):
keno jarane nekad će te to jeftinije više koštati ;)
Govorim iskustvom - koliko para toliko muzike ;)
Aservis nećeš pogriješiti niti s jednim od ova dva... sad ti je samo bit tvog ukusa samo ja bi ipak motor sa malo većom kubikažom

Tu je, što se mene tiče, stvar toga da se meni audi više sviđa. Volan na golfu 7 mi je odvratan naprosto. Ali to su sve subjektivne stvari.

Član
Neznam za Audija al novi golf stvarno dosta dobije u osnovnoj opremi... platforma je ista,motor je isti,zemlja je ista hahaha sad je sve stvar ukusa para i opreme naravno

A šta kažeš da sačekaš novog leona on bi trebao biti još jeftiniji :icon_smile: meni je strava majke mi