Golf 4 TDI PD - Vibracije pri punom gasu

Golf 4 TDI PD - Vibracije pri punom gasu

Član
Pozdrav,

Danas sam primjetio u voznji kad ga prebacim na niskim obrtajima recimo u drugoj, trecoj, četvrtoj, petoj, kad se da pun gas na nekih 1400 obrtaja trenutnih zatrese se pofino dok ne proguli na 2000 2200 i onda nema tih nekih vibracija, jel normalno, za mene nije jer sam vozio i drugu 74 kW PD nema toga. Isto tako se stresa pri paljenju i gašenju, ali nema lupkanja i kad se upali nema vibracija nikako. Šta bi moglo da bude?
 
Član
Ako je dizel, plivajući zamajac je u većini slučajeva uzrok problema. Najbolje da odeš kod mehaničara jer ti niko ne može ovako konkretno zaključit u čemu je problem.
 
Član
U mene na fiatu jdt isto treslo iz manji obrtaja mozda oko 1500 u svakoj brzini pri vecem gasu sve dok ne proguli iznad 2000 i to je bas dobro treslo, i promijenio sam donji nosac motora i sad je sve okej.. Pa provjeri mozda je i do toga :)
 
Super Moderator
moze biti neki nosac, moze biti da su poluosovine otisle. ja ne bi reko da je zamajac. al svejedno sta imas davati pun gas na 1400 obrtaja.. u manju i gas. to najvise haba zamajac
 
Član
Jedna ili vise dizni neradi kako treba
Hladni i vruci start potrebno provjeriti-podesiti
Ako se cuje tup tup kad kreces onda je zamajac
 
Član
99% zamajac, a ako nastavis tako voziti, taman ces namiriti na 100 % :D
Dizne tesko, primijetio bi ih i na leru, hladni i topli start takodjer, jedino jos nosac neki, donji stabilizator motora ili eventualno remenica alternatora.
 
Član
Eh ovako, na leru ima miran rad ne treska nista znaci ne osjeti se da radi. U prvoj kad se krece malo se zatrese ako se ne da gasa ako dam gasabna 1000 obrt ne osjeti se bilo uzbrdo ili ravno. Kada se da gas u 2 3 4 5 osjeti se brujanje do nekih 2100 obrtaja onda nestane, ali recimo kad vozim petom i uprem rukom u mjenjac i guram ga prema lezistu 5 osjetim kao da mi kucka u ruku i kada malo naslonim nogu na kvacilo dok vozim osjetim kuckanje u nogu
 
Član
Prvi put cujem da los zamasnjak trese u voznji(dvomaseni). Tu je problem nesto drugo
Nije ni preporucljivo kretati bez gasa jer sve vibracije koje osjeti vozac, skracuje vijek zamasnjaku. Bit je voziti sto ugladjenije. To je kljuc ocuvanja zamasnjaka.
Znaci, lagano kretanje, ne trzati pri saltanju i ne nabijati gas pri ubrzavanju u nizim okretajima. To su neka osnovna pravila.
 
Član
Provjerio sam remenice, sve je uredu, promjenio gume, balansirano, spura uradjena tako da mi ostaje provjeriti polulsovine msm provjeravao sam na leru ima lufta nekih 15 20 stepeni i onda tek pocne da se okrece drugi tocak, ako he to to.
Nosace cu mozda vcrs vidjeti, i onda ako ne rijesim idem majstoru, moze neka preporuka za majstora iz kaknja, visokog zenice
 
Član
Meni kad je oso zamajac, majstor me je prvo pito "stresa" li se auto kad se upali, cim sam to reko on je bio ubjedjen da je to u pitanju i bilo je na zalost :) Kod mene nije bilo tih problema da trese, nego auto islo super i drugi dan auto se jedva salta tj gotovo nemoguce, naravno nisam ni vozio nego kao sto rekoh mjenjao set :)
 
Član
Zamajac i jest cuo sam ga danas iso uz dobro brdo u trećoj cujem da malo lupketa kad mu se opajdari gas. Inace auto ima 201000 i nije mjenjan zamajac nikad.

Sad želim prijedlog da li bi bilo dobro ugraditi fiksni zamajac i ima li razlike, iskreno msm da ima ali da cujem nekog ko je vec ugradio sebi ili ugrađivao drugima
 
Top