Golf 4 TDI 101 ili 131ks??

Golf 4 TDI 101 ili 131ks??

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Zanima me koja je osnovna razlika u ova dva motora,znaci g4 tdi sa 101 i 131 ks,jesu li sve komponente iste osim cipa ili ima jos nekih razlika?

naravno da je drugacije, malo veca turbina, dizne i sl, nije fabrika cipovala samo isti motor
da bi dobila vise snage, a savjet je da uzmes jacu verziju tj 130 ks,, odlicno ide,, jedino mi se
nesvidjaju previse kratke brzine,, i sto preko 140 tanko vuce,,

Član
Brane984 je napisao(la):
Zanima me koja je osnovna razlika u ova dva motora,znaci g4 tdi sa 101 i 131 ks,jesu li sve komponente iste osim cipa ili ima jos nekih razlika?

Kolega s posla ima tog od 130 ks, strašan auto, ide žestoko, mislim čak da je u rangu sa 1.8 T sa 150 ks,

elmo, nemoj misliti, ja sam probao, nije ni blizu,, ali ni blizu
ispucava se dobro do nekih 140,, preko vec ni blizu, uostalom
nadji podatke ubrzanja pa uporedi

Član
bucky_mb@yahoo je napisao(la):
elmo, nemoj misliti, ja sam probao, nije ni blizu,, ali ni blizu
ispucava se dobro do nekih 140,, preko vec ni blizu, uostalom
nadji podatke ubrzanja pa uporedi

Poštujem drug , znam da imaš tog 1.8 T pa je i logično da imaš iskustvo iz prve ruke,

Znam da je taj tvoj golf nabrušen na nekih 200 KS, ali kako se taj tdi ponaša ptotiv 1.8 T ali stock verzije od 110 kw?

Član
gotovo isti
http://www.zeperfs.com/duel562-385.htm

ja bi prije TDI-a od 130 ks nego 1.8T sa 150

Član
TDI-duplo bolja medjuubrzanja, duplo manja potrosnja, s obzirom da neces auto pucat u blokade, izbor je jasan... plus sto svaki tdi duplo vise kosta, i duplo bolje drzi cijenu

astra@ nije uopste spominjao covjek kupovinu benzinca,,;)
ja bi izabrao ovaj od 131 ks bez razmisljanja;)
elmo@ nisam sa svojim uporedjivao nego sa obicnim 1,8t bez cipa,
ali sve u svemu tdi od 130 je super izbor,, ja sam imao jedan test
oko 5 km, ciko ga je vozio 50 prosjecna je bila oko 7,, poslije 10ak blokada
tj kucanja do maksimuma se popela nekih 1,5 litara vise, sto znaci da je vrlo vrlo mali potrosac,,
i ako budes taj model uzimao probaj ga naci sa ASR-om tj kontrolom proklizavanja, jer
auto u drugoj slajdra :123:

Legend
Brane984 je napisao(la):

1. turbo
2. dizne
3. procesor

to su ti osnovne razlike, gabaritima je sve isto tako da pase s jadnog na drugi motor sve u saraf...
pretpostavljam da je kod tebe ATD 74kw ;) to je dobar motor i u sustini (kako ja volim reci) taj ATD je olaksana verzija ASZ motora od 96kw... ;)

ako te zanima mogu ti napisati i razlike u oznakama ovih (navedenih) komponenti... poz... ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.