Golf 4 problem grejac

Golf 4 problem grejac

Član
Upalila mi se lampica zuta check engine otisao sam na dijagnostiku da proverim sta je to , rekli su mi da je grejac drugog cilnidra otisao, i senzor temerature da se zamijeni. poslen toga lampica vise nije pokazivala al uvece kad upali auto opet ista ta lapmica sta moze bit jel isto to opet ili nova greska ? i jos jedno pitanje da li kad mijenjam grejac , treba li jedan da zamijenim ili sva 4 , neko kaze nevalja jedan mijenjat da su razliciti zamijenis sva cetri . ?

Član
nema potrebe da mjenjas sva 4 vec samo onaj sto je crko. a najvjerovatnioje se lampica pali zbog istog problema. jer navece kad je hladno on pali grijace a kad je toplo nema potrebe da ih pali jer se dizel pali na principu samozapaljenja

Član
Hvala idem jos malo i kupit ta jedan grijac i zamijenit ako se bude ponovo lampica upalila bice problema :D

Član
pun gas u radnju kupi grijac i kupi za temperaturu pa onda prati dal ce se upaliti kakva lampica

Samo jedan grijač zamjeni nema potrebe za sva 4. Kolega ti je već gore opisao stanje kad se pali, grijači ili rade ili ne, nema između. Senzor temp ti je mnogo važniji od tog grijača trenutno posebno na ovim temperaturama jer on funkcioniše zajedno s čitavim sistemom hlađenja, ako on zeza sve kasnije ti se pali, termostat...ventilator...pa pripazi oko tog.

Član
Reseno grijac zamijenio prvi sa drugim i vise se greska ne pojavljuje , a senzor temperature vise na kopmjuter nije pokazao a nisam ga ni mijenjao, al od kad sam ga kupio kad je hladan nemiran je rad motora pomera od 800 obrtaja do 900 ide gore dole, kad se zagreje za jedno 20 secundi to prestane , da nije mozda do senzora temperature ? a majstor mi je je rekao moze bit i da nije dobro postavljen zupcasti kais? sta mislite vi ?

Član
zupcasti da nije dobro postavljen ne bi ti njega savatao po putu on bi se otimao. tako da tog majstora izbjegaji uopste. kad se ne uzubi kako treba on trese ko jermenija i haos bude

Član
Neznam dali da mijenjam ovaj senzor temperature da nije do njega al drugi put kad sam ga prikljucioo na komp nije pokaziovao da treba da se mijenja :icon_confused: odem kod drugog majstora on kaze to je normalno , kako moze bit normalno kad obrtaji nisu stabilni :icon_mad: imal ovde nekom da se slicno desavalo al na auspuh nema ni malo dima crni niti plavi, nevidi se :icon_biggrin: