Golf 3 - Problem sa usmjerivanjem ventilacije

Golf 3 - Problem sa usmjerivanjem ventilacije

Član
Pozdrav svima,

Ovih dana sam sa starim skidao tablu na Golfu 3 da bi klapne uradili jer je spužva propala. Sve smo sada složili, grijanje super, međutim imamo čudan problem sa usmjerivanjem koji nikako ne shvatam. Kada je okrenuto na hladno, svi smjerovi duvaju ekstra. Ali kada okrenemo na toplo, ona pozicija da duva u noge i lice uopšte ne izbacuje vazduh na noge, ponaša se potpuno isto kao da je okrenuto na lice, jer i na tom otvoru nema promjene. Ima li neko ideju šta bi mogao biti problem, da li smo nešto zeznuli sa sajlama na kutiji? Nije mi jasno kakve veze usmjerivanje zraka ima sa klapnom toplo/hladno?
 
Član
Posto ti hladno puse na svim smjerovima, a toplo ne puse ocigledno je da ste zeznuli nesto sa sajlama. Kada ne puse ni toplo ni hladno postoji mogucnost da je prekidac los, ali kod tebe to nije slucaj skini to ponovo i provjeri sigurno je neka sajla spala, jer da se otvor zacepio sa stranim tijelom ne bi ni hladno puhalo. Ima to veze jer te klapne sluze da ti usmjeravaju topao ili hladan vazduh u pravcu koji ti odabiras na prekidacu. S obzirom da te klapne imaju razlicitu ulogu odnosno jedna regulise topao, a druga hladan vazduh moze se znat na kojoj je problem.
 
Član
A skidali smo gore na prekidačima ponovo i tu nema šta da se zezne, tačno se vidi kako je. Dobro su naštimane 100%. E jedino na kutiji samoj da nismo zeznuli pošto smo tu skidali i zupčanike. Ali da je spala sajla, valjda bi bio problem i kada je na hladnom. Znači svaka pozicija je dobra kada je na hladno, a kada je na toplom, kada izaberem da duva malo na noge malo na lice, ništa nema na nogama i ne razumijem kako tu utiče klapna za toplo hladno, jer valjda bi samo ova druga trebala da utiče na to. I prekidači se svi okreću sa lakoćom, nikakvog zapinjanja nema, i do kraja se svaka može okrenuti.
 
Član
Pa ima veze mozda nisam bio jasan, ali pokusat cu bolje objasnit. Sa sigurnoscu znam da ti je ispravan prekidac i da su kanali prohodni, jer ti sve radi na hladnom. Medutim klapna koja usmjerava zrak na noge dole ne otvara kad se prebaci na toplo. Kod mene nije isto htjelo na noge da prebacuje i mislio sam da je klapna, ali posto nije htjelo ni toplo ni hladno onda sam skontao da je prekidac i popravio. Znaci kod tebe je do klapni 100%
 
Član
Može biti, ali jedino onda nešto na samoj kutiji, jer mi gore se čini OK. A i kada direktno okrenem na noge kada je na toplom radi, problem je samo ona pola noge pola lice.
 
Član
Možda niste dobro uzubili tu klapnu? na mk2 se uvijek nešto nećka i hoće i neće se otvorit :D
 
Top