golf 3 lupka u mjenjac ili motor

golf 3 lupka u mjenjac ili motor

Član
ovako golf 3 b 1.6 ....kad auto vozim osjetim da nesto bruji u predjelu mjenjaca i korpe,neki tupi zvuk konstantno iste jacine nije ono bas da brzo neko lagano kucka,kad stanem u leru nista se necuje,usaltam u 1 zategnem rucnu i pod opterecenjem se cuje najvise ono kad krecem,sad jel moguce do mjenjaca sta da bude,prije 1 god je mjenjan set kvacila,leteci lezaji,osvjezen motor,na radilicu ne sumnjam jer u leru se necuje nista vec kad krecem i vozim osjeti se to,jos da napomenem kad saltam u 2 dok je hladan ide teze malo a ako jace presaltam malo škrgne,et mislim da sam prilicno objsnio,:icon_rolleyes:

Član
Ako nisi dugo mjenjao lamelu i korpu to odradi,moguce je da je do korpe to kuckanje,a za mjenjac po meni je to najvjerovatnije stradao sinhron druge brzine.Isti sam problem imao,pri manjim obrtajima kad presaltas ide lakse,a pri vecim obrtajima onda teze ide i plus skrgne ono...

Opet vidi i jos malo sacekaj da se javi jos par ljudi na ovu temu koji su iskusniji..Pozz

Član
ma jesam mjenjao komplet set prije godinu dana stavio sachs tako nesto,da li bi radilica mogla da lupa i dali bi u leru lupala isto jer ovo se desava samo kad krecem i u voznji se malo cuje

Moguce da su ti otisli lezajevi u mjenjacu, vidi s nekim iskusnijim majstorom, ili sto samo radi mjenjace, neka oslusne ;)

Član
Meni isto kad je hladan teze ide u drugu, i kad ga brzo presaltam cuje se sinhron. Generalno ti stariji golfovi imaju losije menjace koliko sam cuo...

Član
technoGeek je napisao(la):
Moguce da su ti otisli lezajevi u mjenjacu, vidi s nekim iskusnijim majstorom, ili sto samo radi mjenjace, neka oslusne ;)

i ja sumnjam na sinhron prsten,a nisam nikad ulje pregledao u mjenjacu,bil bilo dobro promjenuti ga i koje ulje ide,:icon_rolleyes: