Šta je novo?
BHTuning.com - Tuning & Styling

Dobrodošli na jedinstveni forum na našim prostorima sa tradicijom preko 10 godina, 80 000+ tema, preko 1 milion postova i 45 000+ članova ... Tuning & Styling na jendom mjestu sve za vašeg limenog ljubimca!

GOLF 3' 1997g 1.6 single PROBLEM GUŠI SE (Pomoć)

Donac

Član
Pozdrav ljudi imam veliki problem sa GOLFOM,nedavno sam uzeo Golf 3. 1.6 benzinac bez plina single varijanta,ne monopoint 1997god.
Kada sam uzeo auto,pre svega uočio sam i samim tim sam i znao da auto ima problem pa sam ga ipak kupio.
Auto je radio nemirno,varirao je rad i kad se upali i hoćeš da kreneš polako on prima gas do 2.000obrtaja,a kad hocu da ga potopim,kao kad bi hteo potpisati,auto samo izgubi gas i uguši se i ako ne pustim gass,ugasiće se,kad pustim gas on nekad vrati na ler,nekad se ugasi...
Mislio sam da je problem u 'Svećicama,kablovima,bobina,razvodnik i kapa,međutim sve sam to izmenjao,auto se ponaša generalno skoro isto.
Merio sam pritisak pumpe i pritisak je 2.5 bara,što je koliko znam dobro,proveravao sam i zamenio i filter goriva svakako bih menjao inače.
Znači auto ne može se voziti uz brdo,niti krenuti iz mesta,jer je to neizvodljivo,zato što su potrebni jači obrtaji,a on se ugusi skroz.

DA LI se iko susreo sa tim problemom,cimam se već 2 meseca,promenio sam i dve dizne,na kojima su kontakti bili bas labavi i loši.
Prilikom skidanja jacka' sa svih dizni,auto menja zvuk i rad,kao i sa svećicama,sve je u redu po tome.
Auto generalno restauriram,mnogo sam uložio,al me ovo previše muči,stigao sa do završnice,ofarbao ga,ali ovo nikako da rešim..
IMA LI IKakve logike,da je klapna gasa!? Pa znači velikohvala,ko se uključi u temu,nov sam ovde...
 

CUPRA SX

Član
Izvadi filter zraka iz kucista pa probaj bez njega. Kod mene je bila pukla ona plastika ispod sofersajbe (slivnik za kisu) i tako mi je kvasilo taj filter i nije imao dovoljan protok zraka za motor pa se isto tako gusio
 

Donac

Član
Izvadi filter zraka iz kucista pa probaj bez njega. Kod mene je bila pukla ona plastika ispod sofersajbe (slivnik za kisu) i tako mi je kvasilo taj filter i nije imao dovoljan protok zraka za motor pa se isto tako gusio
Hvala na odgovoru Cupra,filter vayduha sam izvadio on je u kućištu i skinuo celo kućište sa klapne gasa,sad je klapna slobodna,ponaša se isto svakako...
Izludeh već 2 meseca.
 
Prvo single i mono su dvije razlicite rijeci koje znace jedno te isto, sto znaci reci da je ubrizgavanje single, a nije monopoint nema nikakve logike, posto ima 4 dizne (ti si rekao da si dvije mijenjo i kablove iskopcavo sa njih) to je onda multi(vise)point ubrizgavanje, svaki cilindar ima svoju diznu. Sto se kvara tice, jesi gledo map/maf senzor, jesi gledo uzubljenost motora, senzor polozaja radilice, to ubrizgavanje (multipoint) ima kompjuter(ecu) pa ne bi bilo lose spojit ga preko obd porta i ocitat greske.