golf 3 1,6 b

golf 3 1,6 b

Član
pozdrav za sve,imam jedan neobican problem,imam golf 3 1,6 benzin ,93 g.p.55kw,desava mi se da u voznji temperatura bude normalna(na sredini kazaljka)dok stanem 10 min,ugasim auto,i ponovo okrenem kljuc kad kazaljka se pomjerila u desno do prve crte (mislim da je to 100 stepeni),upalim auto i vidno se vrati na 90 stepeni,i dalje u voznji normalno,mjenjao sam termoprekidac,termodavac signala,termostat radi normalno,hladnjak prupuhan (od bubica i musica),motoric ventilatora pali normalno,ja neznam sta bi mu vise :icon_question: ako ima neko savjet bio bih mu zahvalan ;)

Član
Jel ti se upali ventilator kad ugasis auto i izvuces kljuc??? Trebao bi se paliti ako ne onda ti je to razlog zasto se digne temperatura. Auto kad ugasis tek mu tada pocne rasti temperatura i kod vecine auta se i nakon gasenja auta ventilator upali. Ako se pali onda je vjerovatno do sata (pokazivaca temperature).

Član
pa kad stanem i ugasim auto ponekad ventilator ostane da radi i ugasi se zavisi sve koliko ga dugo vozim da nestajem,ali uglavnom pali se ventilator i u voznji,znaci sat bi mogao da zeza vidjecu da od kolege zamjenem sat pa cu vidjeti ona,hvla ti na odg:icon_smile:

Član
To ti je sasvim normalno. Ti kad ugasiš auto, pod haubom je malo veća temperatura, pa kad daš kontakt on odmah pokazuje više, ali čim kreneš ona se spusti. Nikakav razlog za brigu.

Član
Kada se auto kreće normalnom brzinom nema potrebe za paljenje ventilatora jer strujanje zraka dovoljno hladi vodu u hladnjaku. Motor se najviše grije pri radu u leru i u gradskim gužvama.

Prema tome, nemaš razloga za brigu.

Član
ali prosle godine mi se to nije desavalo,a isto sam putovao za slo,bojim se da nebi :123: dihtung glave,pocecu od sata pa dalje al nadam se da cu i zavrsiti kod sata :lol: jer u zadnje vrijeme m inece digitalni sat za vrijeme da radi pa mozda je to kvar neki :icon_rolleyes: hvala na odg