Golf 2 - Mercedes 124 Cijene

Golf 2 - Mercedes 124 Cijene

Član
Ljudi može li mi netko pojasnit cijene ova dva auta? Je li se ljudi zajebaju pa prodaju Golfa 2 89 za 6000 km i Mercedesa 89 za 11500? Nekontam ovo?!
Ps ovo nisam samo jednom vidio, nego viđam.

Administrator
dok je budala i pametni ce imati posla...
tj. dok bude budala koji ce kupovati golfove dvojke po 5-6000 KM, do tada ce biti onih koji ce prodavati ta auta po toj cijeni...
posto je golf narodno auto, nekom je on 10 puta bolji iako je star 25 godina, od npr nekog fiata koji je duplo i vise od duplo mladji a dobijes ga za toliko para...
mozemo mi do sutra razglabati o tome, dok cijene dvojki i dalje rastu:D

Član
Ja ne znam šta je ovo. Što se tiče dvojki ima fenomena sa cjenama (i djelova) to je za nepovjerovat. Pa nije niko smolu paso... :lol::lol:

Treba sad uzet dvojku za 5 milja i za koju ga godinu utopit za 10 milja. :lol::lol::lol::lol:

Ebga, idioti sto kupuju po te pare, a idioti i sto ih prodaju. Ne vrijede ni 2000, da su ti u ne znam kakvom stanju, cuj auto od 20 godina za 6000, to samo kod nas ima.

Član
Haj evo dobro sto su dvojke :cool: :cool:..ali merc 124 89´po 7-8 hiljada
siroka lajsna i do 11000 :cool:
kao sto pioneer_09 kaze dok je budala üametni ce imati sta prodavati ;)
Ja bi uvijek uzeo prije Golfa2 nego nekog fiat punta ;)

Član
Koja sam ja budala ja sam prodao prije 5 godina golfa 2 TD 1989 za 4500 km :lol: :lol: :lol: Ljudi se vode onom logikom jeftino održavanje ima djelova i etc. ima dosta tih auta na cesti samim tim i djelova na otpadima i sl. Realno ta auta ne vrijede ni blizu toliko ne što su loša nego zato što su stara ali kod nas vlada takav zakon tržišta...ja bih prije uzeo punta ili brava iako nisam ljubitelj fiata...

Član
akka je napisao(la):
Ma dvojka ti je u Bosni ko vino :D

:icon_cry:

Oplakah.
:lol::lol::lol::lol::lol:

Ne znam šta je ovdje čudno, pogotovu kad se radi o VW mašini i to DIZEL.:123:
Merc je već druga priča, ne bih uopšte da ga poredim sa Gnojfom. Da su preskupi, JESU, ali ako je stvarno dobar i ako hoćeš samo da se voziš i ne tražiš previše đinđuva, Merc je čak i dobar izbor, ali za malo normalniju cijenu. Kolega je uzeo 190D, 6000KM:icon_eek: , ali kad je bio kod majstora nekoliko sa njim, ljudi nisu mogli da vjeruju da postoji još tako dobro očuvan i dobar Merc kod nas. Iskreno, precjenjeni su i ne vrijede ni pola koliko se cjene i prodaju, ali BiH, Srbija i tako te nama bliske zemlje i mentalitet ljudi je čudo jedno, na žalost.:icon_sad:

Član
Ne bih zatukao čekićem ove što prodaju po ovim cijenama nego ove što kupuju. Gdje im je pamet?:icon_eek:

Gledam cijene dvica gti po piku. Prije 2 godine su bile niže cijene. Baš kao što je netko napisao: Golf je kod nas kao vino.

Prije malo više od godinu dana sam prodao dvicu gti sa klimom za 3500 km. Bolja je od 90% ovih što se prodaju za 4-5-6 milja...

A tek kada mi netko počne priču o 1.6 dizelu, kako malo troši. Dođe mi da vrištim:lol::lol: A tek 124 sa 2.0 d. motorom. Jedno od rijetkih auta koja tehnički ne može stići na zeleni val. Života mi prije bih hodao nego vozio ova govna od auta. Ne zato što su spora nego zato što ih većinom voze takvi seljaci i retardi da je to nemoguće.

Član
ZELA GTI je napisao(la):
Života mi prije bih hodao nego vozio ova govna od auta. Ne zato što su spora nego zato što ih većinom voze takvi seljaci i retardi da je to nemoguće.

Opet ćeš ispasti kontraš.:D
Sad će te vlasnici istih napasti i razuvjeriti kad ti ispričaju svoja nevjerovatna iskustva sa istim i koliko brzo idu i koje sve mašine deru.:D

OggyBoy je napisao(la):
ZELA GTI je napisao(la):
Života mi prije bih hodao nego vozio ova govna od auta. Ne zato što su spora nego zato što ih većinom voze takvi seljaci i retardi da je to nemoguće.

Opet ćeš ispasti kontraš.:D
Sad će te vlasnici istih napasti i razuvjeriti kad ti ispričaju svoja nevjerovatna iskustva sa istim i koliko brzo idu i koje sve mašine deru.:D

poderu peticu GTi-a,al ne kontaju da covjek vozi u 1. :lol::lol::123:

Član
visa psihologija...
cinjenica je da su to konzerve, posebno dvica...
mislim da se ljudi vode logikom : imam jedva 4 000 km uzet cu golfa i voziti ga 4-5 godina uz ulaganje od 100 km jer su dijelovi 'dzaba' :)
ali opet ostaje nelogicno zasto dati tolike pare za kantu, pa cak i da ne moras marke dati u odrzavanje nikad (iako realno moras promjeniti vecinu dijelova i uredan krs te izadje jos vise)?

p.s. koliko je dobar auto golf 2 (prvenstveno mislim na 'slavni' 1.6 d, jer na to se misli kad kazes golf 2) pokazat ce se kada se ekonomska situacija ljudi kod nas popravi, niko ga nece voziti, iako ga svi toliko hvale i vole :D
ako je toliko dobar zasto ga skoro i nema u evropi, i zasto ga mozes uzeti za 100 eura :D ?
realno bio je dobar nekada davno, to stoji ali porediti ga sa 10 i vise godina mladjim autima je maloumno i besmisleno..

ali i kod nas jos samo rijetke budale daju 4k za dvicu i 11k za 124ku....sad je to dosta down i dalje pada cijena
skidam kapu posebno sredjenim primjercima gti-a, vr-a i sl. masina..to je druga prica tak da se ne uvrijede vlasnici istih, to su rariteti,ali vecina je u 'truhla visnja' stanju - vise truhla nego visnja:icon_biggrin:...

znam sam kada sam uzimao prvo auto trazio sam sta sto nece trositi i sto ce mi majstor za 100 marki morati dva dana mjenjati djelove :)