Golf 2 kvacilo otkacilo

Golf 2 kvacilo otkacilo

Član
Pozz danas mi kad sam prabacio u 3. brzinu i pustio kvacilo osjetio sam kao da se nesto otkacilo i posle tog mi kvacilo uopste ne pruza nikakav otpor znaci kao da nije nigdje zakaceno jedva sam kuci stigao..Gledao sam kad stisnem kvacilo podigne se ona polugica na mjenajcu sto bi trebalo da znaci da nije do sajle..Tek sutra idem kod majstora pa da vidim sta vi mislite sta bi moglo da bude? Golf 2 '86 dizel 5 brzina.. :)
 
Član
meni se to davno desavalo na Fordu nesto kod papucice se otkaci majstor mi je to zakacio par puta u roku od 5 sekundi posle sam uzeo novi dio i isto se desavalo, da bi mi jedan drugi majstor na kraju rekao da nadjem na otpadu originalni dio jer ovi sto se prave nisu dobri. Kad sam stavio polovan dio sa otpada vise se to nije desavalo nikad.
 
Vidi da ti se bulžir nije rascvjetao pa nema "napora" više da odvoji, to mi se jednom davno desilo, na istom tom hepeku na mjenjaču vidi koliko može se podignuti i da li prati sajla, ako ne vjeruj da je ona, to je početak....
 
Član
sajla je ispravan i kad stisnem kvacilo podize se ona rucica na mjenjacu gdje zavrsava sajla i tu rucicu sa lakocom mogu da dignem rukom...
 
Član
ovo nema veze sa fordom kao prvo,ford ima polutku od plastike sa nazubljenim djelom i to mu sluzi kao samostelujuci mehanizam a golf je nesto drugo a po ovome bi rekao da je sipka koja gura potisnu plocu na korpi probila istu sto je cest slucaj ili je pukao jedan dio koji se nalazi kod druk lezaja a gura lezaj prilikom pritiskanja kvacila sto je takodze cest slucaj.
 
Član
Problem bio u lameli pukao feder zamjenjena za novu njemacku kvacilo je nenormalno mekanije i kao da bolje vuce..sve u svemu sad je ekstra hvala svima :)
 
Top