GOLF 2 1.6 TD 51kw. K&N Filter

GOLF 2 1.6 TD 51kw. K&N Filter

Član
Ljudiii savjet . Razmisljam malo da napavim neke promjene na autu, a ovo me strasno privlaci. Golf 2 Td 51 kw. Postavljanje K&N filtera. Sta dobijam s tim i da li je izvodljivo ??? :123:

dobijes bolji protok zraka i dosta duzi zivotni vijek filtera u odnosu na fabricki jer se ovaj samo cisti ne mjenja se , konjica nema s panelcem dok sa nekim malo jacim filterima iste marke firma tvrdi da se dobije nesto na snazi e sad koliko je tacno

Član
Little Dragon je napisao(la):
dobijes bolji protok zraka i dosta duzi zivotni vijek filtera u odnosu na fabricki jer se ovaj samo cisti ne mjenja se , konjica nema s panelcem dok sa nekim malo jacim filterima iste marke firma tvrdi da se dobije nesto na snazi e sad koliko je tacno

Ma dobro nije ni snaga toliko bitna nego jednostavno da malo osvjezim auto, da ne bude sve fabricki da malo lakse dise. A moze li se postaviti na ono postojece crijevo sto ide u filter .

Član
Izvinjavam se na offu,ali i mene zanima taj filter ali panel,da li ima da ase u postojece kuciste filtera i sta se dobije sa tim jel auto onda manje cadji :cool:
I ima bolji zvuk :icon_question:

Legend
Skupa je to investicija za tako slabasan motor, ali mozes to uradit..
moj ti je savijet da uzmes FK panel filter, ja sa svoj platio oko 60tak km cini mi se, razlike u odnosu na obicni filter ima, ali sa nekim dodatnim preradama na motoru, na stock motoru tesko da ces ista osjetiti, ali et kako god, sretno ;)

Član
.nOKe je napisao(la):
moj ti je savijet da uzmes FK panel filter, ja sa svoj platio oko 60tak km cini mi se, razlike u odnosu na obicni filter ima, ali sa nekim dodatnim preradama na motoru, na stock motoru tesko da ces ista osjetiti, ali et kako god, sretno ;)

Ma nije vise pitanje tuninga ne idem na to nego malo da osvjezim motor malo novine da ubacim. A htio sam da pitam sta i kako :)

Član
Peca-Oc je napisao(la):
.nOKe je napisao(la):

Ma nije vise pitanje tuninga ne idem na to nego malo da osvjezim motor malo novine da ubacim. A htio sam da pitam sta i kako :)

Bolje ti je ocistiti motor , zamjeniti dihtunge ako negdje pusta ulje da bude sve uredno, moje misljenje da sa tim filterom nece nista puno dobiti (neprimjetno na tom motoru) bolje uzmi neki zadnji protocni lonac i nabaci . :icon_biggrin:

Član
Dzoni3 je napisao(la):
Peca-Oc je napisao(la):
.nOKe je napisao(la):

Bolje ti je ocistiti motor , zamjeniti dihtunge ako negdje pusta ulje da bude sve uredno, moje misljenje da sa tim filterom nece nista puno dobiti (neprimjetno na tom motoru) bolje uzmi neki zadnji protocni lonac i nabaci . :icon_biggrin:
Motor je vec ociscen servisi uradjeni svi . Dihtunzi zamjenjeni, nema sta vise al eto malo radi estetike sam mislio . :) :smajli41: