Golf 1.9 tdi 2007 problem

Golf 1.9 tdi 2007 problem

Član
U njemackoj sam i nudi mi se povoljno jedan ovakav primjerak sa 160oookm ali ima dvije mane..jedna je da kad se upali(pali na tak) radi lijepo i na malo dodavanje gasa dobro reaguje, medjutm cim malo vise od 1500-2000 o/min on pocne da se stresa i radi kao na dva tri cilindra..ponovo ugasi upali radi ko sat.. a drugi problem je posto je automatik mislim nesto kao zamajac grebucka i kad se motor zaustavi ono kao da nastavi jos malo..da nije neki kuplung kao na kompresoru klime ili sl. da li je imao ko kakvo iskustvo? pozz

Član
taj prvi problem mi djeluje kao neki injektor da prestane sa radom na tim odredjenim obrtajima, a za mjenjac ti ne mogu nista reci

Član
To se i meni desava na vw vento automatic zamijenio sam kablove gde se stavljaju u razvojnu kapu i na svecice i to se vise nije ponavljalo

Član
Nisam imam komp ali nemam kabal pa gledam nesto da kupim samo za ocitavanje, valjda ce raditi ovi od 10e :)

@eko ovo je dizel nema razvodnik a 'bogumi' ni svjecice :)

Član
Pa ako je povoljno,to se uzme i napravi se:icon_smile:

Kod mene sura evo u Norveskoj uzeo Hyundai Coupe,za cca 2 hiljade maraka,jer su liku kocnice bile zastopale:lol:
Bio Audi A4 za milju,a muzika mu je sama toliko vrijedila:lol::lol: Trebalo mu samo difone/diflone zamjeniti:D

Ima raje nece nista da pravi,vec prodaje za koliko god:icon_smile:

Član
Ajd .ajebanti nek se ne javljaju, trzaju me bzv :).
Znaci ovako, na leru radi ok i na lagano dodavanje gasa je ok ali ba brze stiskanje pedale gasa zatrese i kad ga pustim bez gasa on ponovo proradi.Na dijagnostici nema gresaka.

20130115 141741

20130115 142231

Član
Tebi je jarane nesto mehanicke prirode.Sta ti se ono trese motor onoliko ko da je bas traktor???:icon_eek:

Član
Pa to je to, stvar je 90% u kontroli n75 ..U trenutku dodavanja gasa on ne odradi vakum za akutator turbine i on se ne mice vec turbo radi punom parom..ako stisnem djelic sekunde crijevo za akutator u trenutku dodavanja gasa sve bude ok..mjenjao sam n75 ali nije nego kontrolna jedinica ne salje struju na njega..e sad da li je u programu greska ili je ona odvalila ili neki ulazni signal u nju ne valja..da je naci nekoga strucnog u tom polju bilobi lakse..neko pominja nekoga da li iz Bihaca ili sl kao experta za chiptuning i inace za elektroniku pa ako neko zna o kome je rjec da kontaktiram covjeka..