Golf 1.3 problem!

Golf 1.3 problem!

Član
E vako, pokusao sam drugu da napravim auto i bas nisam pametan sta je problem, uglavnom auto ima problem kada stoji duze nece da upali bez guranja, znaci golf 1.3 karburacija! :icon_question:
Skinem kabal sa svjecice i stavim drugu svjecicu i prislonim na blok motora i kada zavergla varnica je tako mala skoro da je i nema, sto me dalje navodilo da je razvodnik!
E skinem kapu sve ok i finger, vratim kapu i skinem dovodni kabal sa bombine i njega prislonim na blok i kada vergla jedva da baci varnicu neki period se nikako i nejavlja varnica!
Dalje, zamjenim kabal, bombinu pa komutator i opet isto!!!!:lol:
Zaverglam ga direktno preko alnasera i opet isto, znaci nije brava i nece budala da upali i gurenom ga i na pola metra sastavi i radi ko sat!!!:lol:
Moze li biti da je slab akomulator, 45 ampera je on nako fino okrece alnaser, ali moze li biti da on ne oze pobuditi bombinu, da mu alnaser puno povuce????
Ili sta ga ebe?
Auto ima i plin i isto se desava kada alnasuje na plin sto iskljucuje dovod goriva, znaci samo je nesto oko struje?
:smajli21: razbicu ga!!!:lol::lol::lol:

Ajmo majstori!!! :)

Član
Vidi ja sam imao slicno,i promjenim alternator stavim drugi repariran i sve je to bilo ok par dana i opet isto na kraju,ajd onda promjenim aku stavim drugi mjesto 55 stavim 65ah i tako 10-tak dana i opet isto i na kraju bilo do releja,znam da je bijeli i da ima oznaku 1 na sebi i otad meni vise nikad nije to radio ;)

Član
Ja bih pokusao sa akumulatorom,jer moguce je da vrti motor solidno ali da nema dovoljno jaku struju na prvom paljenju koja ce napojiti bobinu!

Član
Al_Galone je napisao(la):
Ja bih pokusao sa akumulatorom,jer moguce je da vrti motor solidno ali da nema dovoljno jaku struju na prvom paljenju koja ce napojiti bobinu!
E to je meni palo na pamet, jer cim ga gurnes odma sastavi!Ajd danas cu probati pa vam javim!

Član
druze, izmeri napon na akumulatoru u momentu verglanja... znaci, dok ti neko vergla meri napon - ne sme biti ispod 10v, u suprotnom ti bobina sigurno nece baciti varnicu. Takodje moras izmeriti napon kada auto upalis na guru, znaci dok auto radi, iskljuci sve potrosace i meri napon na akumulatoru i on treba da bude 13.5V - 14.5V. Ako bude tako, a pri verglanju pada ispod 10V onda moras uzimati drugi akumulator!!!
Takodje slican problem moze da pravi anlaser kada su cetkice pri kraju... da slabo vergla i da obara napon. Al ti da nebi kupovao drugi aku, izvadi iz svog auta ispravan i probaj... pa ako upali ZNACI AKUMULATOR JE ,a ako bude isto onda ANLASER.
Aj pa tako.....
;)

Član
E hvala vam na savjetima, evo rijesio sam problem preklemo ga sa drugog auta i sastavi, znaci akomulator!
Moze katance!