Golf 1 1.6d iskustva?

Golf 1 1.6d iskustva?

Član
Zanima me kakva su iskustva sa ovim motorom, konkretno zanima me potrosnja, zanima me ima li muke sa paljenjem zimi i zanima me koji su tipicni kvarovi? Naime hteo sam da ga uzmem za 300-400e i da sipam lozaka u njega i da ga vozim po gradu i lokalu zbog potrosnje...

Početnik
brate, ako nisi cuo nista o tim motorima, jbg onda...ovdje 90% ljudi zna sta kako, al nema niko zivaca o tome pisat...valjda se nadje neko nagodan, ja nisam :D

Član
Ja sam imao golfa ali 1.6 b i bio sam prezadovoljan sto se motora tice, ali o 1.6 dizelu znam samo da ne ide nikako...Ne znam kako trosi i sta su mane, neki kazu da teze pali zimi...

BHT Ovisnik
nista specificno,trosi 5l otvoreno,grad 6-6.5 agresivnije,nista posebno da se kvari,odnosno i nema sta :D
samo naspi antifriza,pali on isprve uvijek,bar u nas,malo saug da ne trese i to je to

Član
Od njega samo ocekujem sto manju potrosnju i da pali, nista drugo, naravno potrosnja ulja sigurno postoji ali to je za tako star auto normalno...

BHT Ovisnik
nije ni mala potrosnja kao sto svatko hvali,trosi kao i malo jaci dieseli,a trom... al eto za staro auto je dobro

Član
star, ide ko na guranje, moras se zaletiti 100 metara da obidjes neko auto, na bjelasnici pali malo teze nekada iz 5x a nekad iz veze sa drugim accu preko kablova...:D trosi ko moj TDI a ne ide... pravo penzionersko auto i motor...;)

Član
GOLF TZ je napisao(la):
star, ide ko na guranje, moras se zaletiti 100 metara da obidjes neko auto, na bjelasnici pali malo teze nekada iz 5x a nekad iz veze sa drugim accu preko kablova...:D trosi ko moj TDI a ne ide... pravo penzionersko auto i motor...;)

pa jes` penzionersko, kosta k`o jedna penzija :lol: Salim se, ja bih rado uzeo neki mali tdi ili onaj fiatov multijet 1.3, to je za potrosnju zakon,a mogu i da potegnu fino ali stisnut budzet skroz, hocu da ostavim leganzu za putovanja, a da uzmem nesto samo da ga lomim po gradu.

Član
iskreno obicni dizel kod novijih auta popularni naziv SDI je jedno veliko sranje od auta... da auto trosi kao moj TDI a ide 3X gore nema logike... ganjaj kakvog turbaka ako mozes...

BHT Ovisnik
sto se tice SDI-a sve ima svoje,jest spor,trosi nesto manje samo od TDI-a,al zato gazi mnogo vise i mnogo jeftiniji za odrzavat,zato ga ljudi uzimaju kojima nije do brzine

a za te novce uzmi ti tog golfa 1 diesela,opet za te novce tesko da ces ista bolje naci :)

BHT Ovisnik
samo pogledaj boshpumpu i dizne pusta li igdje,kapi li motor il mjenjac,ako je uredu uzmi,meni na 1000km uzme oko 1dec. ulja

Član
Ma to je nikakva potrosnja ulja, super je to. Isplati mi se sigurno jer je pogodniji za parking, ustedecu na gorivu, manje cu unistavati moj auto sto po gradu sto kad ponekad idem i u vikendicu gde je ovakav "put"...

Uploaded with ImageShack.us

Član
Ispade sad 1.6d najgori motor, ja imam Golf 1 1.6d vec 9 godina ga handrimo, a ko je ga prije toga handrio pitaj Boga, trosi 5l uvijek jos ima 4 brzine, preticanje od 0-110 uopste nije problem pusti price, ako hoces da pali zimi moras imati dobar akomulator, ispravne grijace i ne trebao izdati, ako je bas hladno 2put zagrijes :cool: