glava 2.0 na 1.8 motor

glava 2.0 na 1.8 motor

Član
pozdar svima, zanima me da li se dobija šta na snazi motora, ako se na motor 1.8 stavi glava od 2.0? U pitanju je benzinski motor u audiju 80 od 66 kw..

Član
Sve zavisi od kompresionog prostora i klipova na autu, mozda nisu isti klipovi i na 2.0 hglavi bude veci kompresioni prostor zbog razlicitog cela klipa i onda mozes cak i izgubiti na snazi jer ces dobiti veci kopresioni prostor i manju kompresiju, sto znaci manje snage... Prvo moras provjeriti da li je isti kompresioni prostor, da li pase sve ostalo...

Član
Uzmi glavu od 1.8 gti 8v, ima veci promjer ventila i skini je za 1mm, navrni na svoj motor i imas sigurnih 110konja ako ti je ke jetronik.

Član
to jedino da nadjem nekoga da se zamjenimo, posto vec ima tu glavu od 2.0 stoji mi u garazi pa sam mislio da je iskoristim.. a i ona ima veci promjer ventila od moje koja je sada na autu, a karburator je :)

Član
Uzmi glavu od 1.8 gti 8v, ima veci promjer ventila i skini je za 1mm, navrni na svoj motor i imas sigurnih 110konja ako ti je ke jetronik.
to jedino da nadjem nekoga da se zamjenimo, posto vec ima tu glavu od 2.0 stoji mi u garazi pa sam mislio da je iskoristim.. a i ona ima veci promjer ventila od moje koja je sada na autu, a karburator je :)