GheTTo GoLF mk2

GheTTo GoLF mk2

Član
thXW0.jpg


Kada ste posljednji put vidjeli automobil koji zaista izdvajao iz gomile? Danas mi se čini da ima priliv čistih automobila na lijepim kotača, ali gdje su oni Unicorn vozila koje se ističu od ostatka? Svatko sada i onda ćete naići na automobil koji na prvi pogled, ima li što je to? Ali više možete pogledati u njega više raste na vas. To samo tako dogodi da bude slučaj sa Golf Mihai, ili bolje poznat svima ostalima jer, Ghetto Tuning Golf. Prvi put sam vidio ovaj auto sam zaintrigiran toga i sam više gledao sam više počeo se primijetiti lud količinu posla koji je stavio u njega. Bilo da je besprijekorna boja, Klima vožnja, ili apsolutno lud jednokratno karoserije, to je zaista jedna od vrste! Možda ne golica čula svačije okusa, ali bi trebao biti slijep čovjek ne priznati kako je jedinstven automobil, a kako se svaki modifikacija je savršeno pogubljen.

MpEbU.jpg

gYHt9.jpg

Vpha.jpg

r7kQw.jpg


Mihai je vlasništvu ovaj automobil od 2006, gdje je započeo život kao potpuno močvari standardne bijele Golf pokretanje 1.3l carb motor i apsolutno nikakve opcije. Od tada, svi radovi izvode na autu je sproveo Mihaila sam i ja ne mislim da postoji djelić ovog automobila koji nije izmijenjena, promijenjen ili zamijenjen za nešto veće ili bolje. Ja osobno uzimam kapu čovjeku za ono što je stvorio, jer je zaista jedna od vrste. Način ovaj automobil je evoluirao tijekom godina je da nitko drugi i staviti u rad je previše da se stavi u jednu funkciju. Ako želite vidjeti evolucija ovog automobila provjeri svoju nit na VVvortek, gdje unatoč početnom kontroverzi, on je osvojio poštovanje prilično pristrasnog publici.

Karoserije na ovom autu je sve običaj izgradili Mihaila osobno i da je bio toliko popularan da je izazvao zanimanje drugih i to je kako Navijači Tuning došao da bude. Od branika do branika, Mihai skup o stvaranju nešto od običnih, ali u isto vrijeme pazeći sve opremljen savršeno. Pozornost na detalj je zaista nevjerojatno, a ja mogu samo zamisliti količinu vremena i truda uloženog u stvaranju konačnog proizvoda. Kada je završio sa karoserijom, imao auto respraied u prilagođenom crvenom biser koji je teško povjerovati kada si rekao da potječe iz Audija. Rezultat je ono što vidite ovdje, nešto sasvim jedna od vrste i ostavlja me čak, OEM nakaza, u šoku i strahopoštovanje.

wB0F.jpg

1GAHR.jpg


U nutrašnjost je nevjerojatna reći najmanje. Bilo da je u polu-kožna Recaros sa Alcantara centrima ili Corrado crtica svap, postoji samo nevjerojatna količina posla staviti u njega. ICE mora biti jedan od najboljih postavkama sam imao zadovoljstvo čuti zahvaljujući kompletnom Focal setup! Svaka zadnja inčni iz auta je zvuk proofed sa STP zlata, ja te ne zezam, ovaj automobil zvuči savršeno! Svi vratima su ručno oblikovan tako Mihaila sam i kasnije presvučena kožom i Alcantara uz glavna zvijezda i, B i C stupa maski. Gdje god pogledate, vidjet ćete da varaju manje promjene kao prilagođeni potpore Klima vožnje mjerila i Passat 3B naslona za ruke koji je naknadno do kola, čak i električni prozori tipke su modificirane da se uklope, porijeklom iz Passat 35i. Prtljažnika instalacija je samo kao složena i dobro građen, s duelu tenkovima i zadivljujućeg fokalne subvooferom koji odmah privlači vašu pažnju.
1C9jJ.jpg

SJWYH.jpg

v6NM.jpg

9NhL.jpg

dmL4Q.jpg


Mihai auto je ostao veliki broj kompleta kotača tijekom godina, ali je struja mora biti najluđi od svih. Kotači su 17 "Brock B1 je običaj da se slikao sa drugom prilagođenih dotakne Mihai bića bodljikavu centar kape. Specifikacije, možete pitati: Unaprijed su 8.5J prikazuju 205/45/17 gume i na zadnjem zdravo 10J radi 225/40/17 gume. svakog posljednjeg detalja razrađen je sa ovom trenutnom podešavanje i automobil može zapravo i dalje voziti sa avio-vožnje u njegovoj najnižoj poziciji.
gfzQ6.jpg

3ZSgk.jpg

XFNL.jpg

BSEjX.jpg

haIMR.jpg

k1rsL.jpg


Specifikacije:

Eksterijer:


- Respraied Audi crvenu sa crvenom biser u bezbojni lak
- Gas Airride sa 4 ventila setup, dva tenka i 480cc kompresora
- Brock B1 je 17 × 8,5 (205/45) prednja i 17 × 10 (225/40) zadnja ... običaj boja i običaj centar kape
- Custom odbojnik rakete
- Custom side suknje
- Prilagođena prednji i stražnji branici (obrijani i spušta)
- Audi A6 bi-kenon farovi custom
- Bad boi prednja i stražnja
- Badgeless prednji gril
- Prilagođena zadnji otvor spojler (inspirirana Astra F GSI)
- Tonirana prozori
- Obrijao vrata
- Prilagođena ispušnih plinova i prigušivač
- Jedan brisač podešavanje
- DTM stilu ogledala

Unutrašnjost:

- Corrado osvježenje instrument tabla, stabljike, volan i centralna konzola (sa po crtica obloga opremljenih)
- Custom podrška za Airride mjerila i stuba mjerila (volti, voda i ulje temperatura tisak)
- Puna koža i Alcantara unutrašnjost (uključujući i glavna zvijezda stup poklopci)
- Custom ulaznim vratima kartice sa 2 k 16,5 zvučnika nosača
- Passat 35i električni prozori gumbe, udobnost modula i pojasevi s prilagođenim drškama
- Passat 35i A / C kontrole (sa funkcionalnim A / C)
- Passat 3b naslon za ruke
- Golf MK3 Recaro običaj namješten
- Custom zadnja paneli s pojačivačima podržava
- Kompletna fokusa Audio Setup (visokotonci, MID, subwoofera i pojačala)
- Cijeli auto ispod vjetrobrana sve vraćao na rearlights zvuka proofed sa STP Gold (uključujući vrata zadnjih panela)
- Prilagođeni trup setup (Airride +13 "Žarišna subvoofer)
- Stražnji stupovi sa 16,5 potporu MID

Motor:

- Obnovljena 1,8 pb glava sa 2,0 dna očišćene i ponovno prska
- Nova pečata, brtve, remeni i ležajevi diljem
- Obnovljena 2A mjenjač
- 268 kamera
- OBKS zaglavlja
- Prilagođena izgrađeno od nehrđajućeg ispušnih
- G60 poklopca ventila
- ABD velika rodila unos
- Golf MK3 alternatora i podrška
- G60 / c kompresor
- Custom / c setup (široki pojas, Passat i Golf A / C crijeva)

Kočnice:

- Obnovljena G60 prednje stege sa EBC turbo ritam diskova i iellovstuff jastučića
- Obnovljena standardne zadnja kliješta sa jeli diskove i uloške.
 
Član
http://forums.vwvortex.com/showthread.php?4364070-My-Ghetto-Mk2-Golf
evo link sa VWVortexa od pocetka do kraja ;);)
 
Administrator
ovo je dokaz da jedan golf mk2 da bi izgledao dobro, ne mora imati samo bbs felge i g60 body kit ili kako već. Ne kažem da to ne valja, ali po meni je ovo bolje od ijednog takvog golfa :)

Svaka cast:cool:
 
Legend
pioneer_09 je napisao(la):
ovo je dokaz da jedan golf mk2 da bi izgledao dobro, ne mora imati samo bbs felge i g60 body kit ili kako već. Ne kažem da to ne valja, ali po meni je ovo bolje od ijednog takvog golfa :)

Svaka cast:cool:

Ideja sprovedena u djelo... celicna muda... :cool: :cool: :cool:
 
Član
impresivno, po meni je glavno u tuningu ta individualnost, orginalnost, kreativnost i prepoznatljivost..tj. kad vidis necije auto sa kilometar da znas da je to taj auto bez dvojbe, i opet da izgleda perfektno i prelijepo a ne cunirano, to je rizik tuninga...sa ovim oem valom se dosta izgubilo na toj individualnosti/tuningu, svi vide kod drugih i onda rade isto, tako da imamo hrpu potpuno identicnih auta sa razlicitim felgama ili bojom;)
 
Legend
Auto je lijepo uradjeno, buduci da je recimo clean i extreme, dosta toga je fino uklopljeno, svidja mi se zadnji dio auta, govorim o braniku iako je mogao biti bolje uklopljen sa obrvom, cudno je nekako prati na dnu dole..
Ono sto meni pravo bode oci jeste prednji dio auta koji mi bas nikako ne "lezi". zarazliku od zadnjeg, gdje je sve nekako fino, skladno, prednji dio mi nikako nije, od toga da je recimo pre radikalno za ove okrugle farove, do ove donje lajsne koja je MORALA biti od JETTE (ravna skroz) da prati ovaj bad look, pa do prednjeg branika koji uz malo vise maste bi izgledao 10x ljepse, prije svega da ide na oblik V a ne A puno bi ljepse izgledao, uz par sitnih detalja..

Ono sto je karakteristicno za extreeme ili ce ti se svidit ili ne, iako je ovaj stil nazalost prevazidjen mnostvom nekih drugih, OEM factory look izvledbama itd itd, ali svakako da je lijepo vidjeti ovako kvalitetno odradjen PRAVI TUNING u tom smislu..
 
Član
Mozda cu biti previse grub za one koji su ga hvalili ali ovo "po mom misljenju" je nidje veze jer auto je nekako puno nekih gluposti i citajuci na vwvortex-u auto jednostavno je nije kvalitetno odradjeno sto se tice vanjskog izgleda jednostavno sve je puno pur pijene a po meni cim nema kvalitete nema ni ljepoto :D sada svako ima na svoje pa tako i ja :icon_smile::icon_smile:
 
Član
lijepo je vidjeti i fino slozen german style, ali brate ovo se zove tuning, kad sam vidio da nema onih prokletih bbs felgi nastavio sam da pratim projekat, svaka mu cast, premocan auto;)
 
Član
Svaka mu cast za sve, koliko ga je puta samo rasklopio i sklopio, rezao, farbao....... Svaka mu cast.;)
 
Član
dzenan90 je napisao(la):
Mozda cu biti previse grub za one koji su ga hvalili ali ovo "po mom misljenju" je nidje veze jer auto je nekako puno nekih gluposti i citajuci na vwvortex-u auto jednostavno je nije kvalitetno odradjeno sto se tice vanjskog izgleda jednostavno sve je puno pur pijene a po meni cim nema kvalitete nema ni ljepoto :D sada svako ima na svoje pa tako i ja :icon_smile::icon_smile:

De da vidim šta je to po tvom mišljenju kvalitetno :icon_rolleyes:

Bože sačuvaj... Meni se jako dopada, enterijer je prejeben i vanjski izgled poseban, jako smooth i unikatan!! Prvi put sam ga vidio na borbet T ja mislim, crne i rub u boji auta..
 
Član
E ak je ovo nekvaliteno :icon_rolleyes: kakva su onda kod nas auta a i svidja mi se ovaj fazon nije vise ni german zanimljiv i jebene bba felge i spustanje , po meni je ovo skoro pa savršeno, uz još nekih par sitnih izmjena bio bi jos lolji :icon_smile:

I felge pukiju na poliranje obavezno :D

A hauba je ko kod Lige :D:cool:
 
Član
dzenan90 je napisao(la):
Mozda cu biti previse grub za one koji su ga hvalili ali ovo "po mom misljenju" je nidje veze jer auto je nekako puno nekih gluposti i citajuci na vwvortex-u auto jednostavno je nije kvalitetno odradjeno sto se tice vanjskog izgleda jednostavno sve je puno pur pijene a po meni cim nema kvalitete nema ni ljepoto :D sada svako ima na svoje pa tako i ja :icon_smile::icon_smile:

Sto se tice kvaliteta tu se neb s tobom slozio prije svega auto je dobro izlakirano i svi zazori su na svom mjestu ,a da si bas pregledo dobro VWvortex
video bi da je purpjena bila osnova tj. kalup i da je kasnije vadjena...;)
 
Administrator
nisam puno upucen u "plasticarenje" ali koliko sam upoznat pur pjena se i najcesce koristi da bi se napravio kalup, jer je lagano sa njom raditi, laka je za obradu, pa se nakon izljevanja određenog dijela ona vadi. Ja sam pregledao cijeli projekat i nemam komentara osim da je perfektno;)
 
Član
uuuu :icon_eek: šta je čovjek potrošio para i živaca, koliko ga puta samo farbao, rasklapao rezao, premijestao :icon_eek:

pregledao sam cijeli projekat na vortex forumu i samo bi mu dao zamjerku na onaj auspuh ,meni je ovako ko na slici najeljpši bio

t9.jpg
 
Legend
sreca da je kasnije ukinuo ovaj brisac, na ovoj zadnjoj slici sto si postavio, auto izgleda pre smjesno sa njim..
 
Top