Gdje kupiti sarafe?

Gdje kupiti sarafe?

Poz narode , ne mogu nigdje da nadjem sarafe torx za branik Astra G oni sto idu na usi branika u one limene zabice ili kako se vec zovu , da li znate neku radnju da nije daleko jer nemam auta ne mogu da obilazim OBI i te zavucene radnje

Član
Little Dragon je napisao(la):
Poz narode , ne mogu nigdje da nadjem sarafe torx za branik Astra G oni sto idu na usi branika u one limene zabice ili kako se vec zovu , da li znate neku radnju da nije daleko jer nemam auta ne mogu da obilazim OBI i te zavucene radnje

Ja zavrnuo obicne sarafe za lim (naravno, trazis pocincane, da ti ne hrdjaju) ... Ako bas hoces da budu original, onda ne znam gdje da trazis, osim u Opel-u :icon_question:

Isao u Opel nemaju debili , zavrnut cu i ja obicne za prvu pomoc samo moram naci nesto slicno da ne sjebem onu metalnu zabicu , koje si ti uzeo?

Početnik
Imam ja svih vrsta sarafa za lim,posto mi je stari limar..kakvi ti trebaju duzina i debljina

znam samo da je torx evo vidi mozes li ovdje skontati koji je

http://pariswells.com/blog/tag/change-vauxhall-astra-mk4-bumper

Početnik
Msm da imam ovakivih sarafa od Lagune kad sam nesto skidao,ugl znam da je torx i duzien su nekih 3 cm ako se nevaram..Evo odo sad nac pa uslikat jedan ;)

Početnik

Uploaded with ImageShack.us

Eto sto ja imam a da su torx ovi..Ovi sivi su ti T30 i msm da su ti debeli,a duzine su 5 i 3 cm a ovaj mali on je T20 ali ce ti moze bit kratak jbga dug je 1.5cm..Mogu jedino ujutro jos pogledat u garazi u kutijama sta ima,sad nmg trazit,mrak crkla neonka :D

mislim da je malo duzi od tog crnog , ne treba tu puno bas duzine jer on samo fata blatobran i usi od branika i uvrce se u metalnu zabicu samo sto ovi imaju kao podlosku ispod Opelovi , hvala tebi drug nemoj se zamarati naci ce se nesto dok se ne nadju bas orginalni

Član
Isao u Opel nemaju debili , zavrnut cu i ja obicne za prvu pomoc samo moram naci nesto slicno da ne sjebem onu metalnu zabicu , koje si ti uzeo?

Nemas sta zajebati ... ja zavrnuo najnormalnije sarafe, samo sam trazio pocincane, da ne zahrdjaju. Odvrtao i zavrtao mali milion puta i nista se nije sjebalo. :icon_question:

ja sam se malo pogubio vise od ove nabavke i sastavljanja jel ti problem da mi nadjes sliku takvog sarafa ? Predpostavljam da je obicni nije spic vrh nego tupi i stiniji navoj da moze uci u zabicu?

Član
ja sam se malo pogubio vise od ove nabavke i sastavljanja jel ti problem da mi nadjes sliku takvog sarafa ? Predpostavljam da je obicni nije spic vrh nego tupi i stiniji navoj da moze uci u zabicu?

Ma najobicniji vijak za lim sa ravnom glavom. NIsta sitniji navoj, ni tupi vrh. Sasvim normalno se zavrce i sjeda u zabicu.

Ovako izgleda...

http://www.centar-alata.hr/images/din7981_xl.jpg