gasi se auto

gasi se auto

Član
Bio mi golf u kvaru, i stojao je neko vrijeme, ovo dok je bio veliki snijeg, i popravim to jucer, medjutim desio mi se novi problem.. Vozilo se gasi, ono jednostavno padnu mu obrtaji i pocne se gasiti... Desava se i na leru i u voznji, znaci i kad je zagrijan.... Sumnjam da je do nafte, mislim da se zbog ove hladnoce stvorila ona tecnost, neko kaze voda, valjda se nafta pretvori jednim djelom u parafin... Otpustao sam na filteru nafte, i bas se vidi da tece tamna tekucina... Tece tako neko vrijeme i onda pocne teci nafta.. E sad jedno vrijeme dobro i opet pocne se gasiti... Do cega ja, sta da radim, svaki korisan savjet je dobro dosao.. Nisam mjenjao filter nafte, auto sam uzeo prije pola godine, prijasnji vlasnik kaze da ga je on mjenjao, pa reko dobar je..

PS Ima u autu minimalno 10tak litara nafte...

Hvala!!!

de ti otvori onaj veliki cep na rezervoaru i posvijetli baterijom unutra i vidjet ces u nafti da ima nesto slicno onom sto se nalazi u domacem sirćetu takozvano gnijezdo lagano ga izvadi i produvaj sistem tj. kablove dolazne i odlazne
odvrnes dovod goriva na filteru i duvaj u rezervoar kompresorom tako isto oradis i sa povratom skines ga s bosch pumpe i isto odradis poslije ciscenja stavi nov filter i miran si jer ne vrijedi da ti bosch pumpa strada za 6 km koliko kosta filter

p.s provjeri i ac pumpu i ona zna bit prljava ;)

Član
edoze ima goriva, kazaljka gotovo na pola rezervoara... oticu filter zamijeniti... probat cu i ovo sto mi je ernad predlozio, pa javim;)

Član
uradio sam sve kako ste mi rekli, produvao sistem itd, petljanija pola dana, skidao dizne, crijeva, filter, produvao kompresom cijeli sisetem, radi par minuta i stane, umalo ga nisam zapalio benzinom, nece pa nece... gasi se i dalje, i onda ga poslepam, ubacim u trecu, i vukao me drug nekih 5 km, i fino primi gas, i sve ok.. eto napokon sam rijesio...