Šta je novo?
BHTuning.com - Tuning & Styling

Dobrodošli na jedinstveni forum na našim prostorima sa tradicijom preko 10 godina, 80 000+ tema, preko 1 milion postova i 45 000+ članova ... Tuning & Styling na jendom mjestu sve za vašeg limenog ljubimca!

Ford Mondeo 20 TDCi cekicanje

Zucihno

Član
Pozdrav, u pitanju je Ford Mondeo 2.0 TDCi 115ks prije nekoliko mjeseci reparirane dizne auto je normalno islo i sve samo je puno dimio(crn dim), prije mjesec dana je upalio grijac i poceo cekicati. Majstor je rekao da su zapravo na njemu bile dvije dizne od 125ks i dvije od 115ks, dizne sredjene stavljene sve od 115ks nema greske nema nista, al auto cekica pri davanju gasa i dimi kad zacekica(crn dim), u leru radi normalno. Majstor ne zna u cemu je problem sve je pregledano i u redu (od pumpe visokog pritiska, dizna, crijeva, senzora i papucice gasa).

https://photos.app.goo.gl/DpHR4EjAQRQfmuur6

(Ne znam koliko možete cuti na videu ovo je treca brzina i u njoj najviše čekića, cekicanje prestane u 4 i 5 brzini iznad 2000 obrtaja)
 

wispi

Član
Pitanje je kakvi su injektori stavljeni , ako su reparirani da li su dobro uradjeni .

Da li su kodirani ?

U dosta slucajeva kad im stradaju injektori stradaju od opiljaka , a ne sto su injektori losi , moguce je prvi put kad su stradali da su od opiljaka od pumpe pa nije sistem ociscen i zamijenjen filter nafte , pa i ako su posle stavljeni ispravni injektori da su opiljci unistili i druge .
 

Zucihno

Član
Očišćen sistem i zamijenjen filter nafte, dizne nemaju preliva niti odstupanja nekih. Što se tiče kodiranja mislim da je unjeo kodove koji se nalaze na motoru. Inace auto malo teže pali kada je hladan, majstor kaze da je moguce da ima zraka u sistemu i da se zbog toga cuje ovo cekicanje.