Ford Mondeo 1.8td ,problem za akumulatorom ili

Ford Mondeo 1.8td ,problem za akumulatorom ili

Član
Zdravo,hitno mi treba odg...da li ima neka stranica ili neko zna koliko Ah bi bilo preporucljivo za Ford Mondeo 1.8td 99god.
Novi Vartin je kupljen je prije 4 mjeseca 53 Ah 400A,ali vec par dana malo teze pali ujutro,da li to toga sto je pre-slab ili ?

Edit :
Na vartinoj stranici prema modelu sam nasao da min.ide 60Ah.
da li je moguce da zbog tih 7 Ah teze pali ?

Član
ako je preporuceno 60 a kod tebe taj od 50ak i jos ti grijaci nisu u odlicnom stanju osjeti se itekako najbolje ti je uzeti od 70 i kad teze pali znas 80% da je problem u grijacima

Ne idi ispod 70Ah, provjeri anlaser, cetkice, i grijace. Takodjer, kada palis, lampica se ugasi, sto daje do znanja da mozes okrenuti kljuc, ali se ne ugase skroz grijaci nakon lampice, nego jos rade. Cut ces relej nakon 5-6 sekundi kako klikne, i onda pali. To zimi vazi samo, ako hoces da lakse upalis ;)

Član
Znam sve,kupio sam novi od 74 ah,takodje promijenio filter goriva,osjeti se razlika,paljenje normalno...
Sada mi je ostao gotov nov 53 ah vartin/

Član
Druze meni preporucili 75 Ah minimalno za dizela kod mene je taj i slican problem imam provjeri alternator dali dovoljno puni..

A kako pali kada je motor vec vruc

xrx

Član
Ti fordovi stari dizeli (prije focusa) se tesko pokrecu zimi. 70Ah je minimum , ali preporucujem nesto jace...barem 80 da nemas problema ako ti oslabi neki grijac ili anlaser... Inace mora sve biti cakum-pakum
Vidim da si vec uzeo 75Ah :) samo pazi na alternator i nece biti problema