Član
Pozdrav svima.Nadam se da cu na pravi nacin postaviti temu-pitanje posto sam prvi put na ovom forumu.Vozim Ford Fiestu 1997 godina,13.b 44kw.Imam problem,skoro mjesec dana.Bezuspjesno posjecivanje servisa i majstora,i bezveze bacanje para na nepotrebne dijelove.Problem je:auto trokira,neravnomjerno radi.Gasio se stalno u voznji.Zamijenio sam step-ler gas.Sada se ne gasi(rijetko) ali cim dodje problem gusenja i trokiranaj podize obrtaje.Mislim da je to normalno,da el.ler gas,cim primjeti da ce se auto ugasit da podigne obrtaje.Mijenjo sam svjecice,lammbdnu sondu,ler gas,protokmjer,senzor na leptiru..znaci puno necega sto nije rijesilo problem.Jedno vrijeme je i slabo vukao,non stop se gasio,sada je prob se sveo da trokira..i osjeti se da je motor zagusen.Majstori nula poena,za nepovjerovat da nemogu rijesit ovaj problem.Pa sam pokusao sam nesto.I otkrio sam kada izvadim usisnu cijev iz kutije gdje je filter auto se smiri i fino radi.Vratim u protokomjer(senzor zraka) opet stuca.Zamijenim protokomjer (s fieste 1.25 ztec motor,ali je senzor i sve sto se tice zraka identicno ne vjerujem da iam neka razlika) i nisam rijesio problem.Znaci problem je kod mene trokiranje.Cim pocne da trokira,i osjetim da ce se ugasit (ler gas mu podize obrtaje i tako radi visoko kasnije sve dok je vruc).Imali prijedlog,resenje pomoc...d aodmah napomenem servis Ford samo iznad 2001 rade servis,i DIJAGNOSTIKA ne pokaze nista,ili uvjek pokaze ne tacan podatak(znaci ne pomaze).