Fiat Punto Mk2 - Problem pregrijavanje

Fiat Punto Mk2 - Problem pregrijavanje

Član
raymo je napisao(la):
pa kad ga vozi bolje se hladi od samog zraka provjeri ti vodenu mislim znas kad si je mjenjao to mi vuce na nju kad se vozi veci je protok nego u stanju mirovanja (1k rpm i 4,5,6k rpm kad se vozi).;)
A sto se tice ne orginalnih termostata hoce da zakuju i nije nimalo dobro.

Ne znam kako može da se ohladi od samog zraka ako je vodena zakovala. Motor i dalje radi, voda zarobljena u njemu ne cirkuliše i konstantno se povećava temperatura, jedino ako ne duva kroz motor direktno pa ga hladi.

Član
OggyBoy je napisao(la):
raymo je napisao(la):
pa kad ga vozi bolje se hladi od samog zraka provjeri ti vodenu mislim znas kad si je mjenjao to mi vuce na nju kad se vozi veci je protok nego u stanju mirovanja (1k rpm i 4,5,6k rpm kad se vozi).;)
A sto se tice ne orginalnih termostata hoce da zakuju i nije nimalo dobro.

Ne znam kako može da se ohladi od samog zraka ako je vodena zakovala. Motor i dalje radi, voda zarobljena u njemu ne cirkuliše i konstantno se povećava temperatura, jedino ako ne duva kroz motor direktno pa ga hladi.
nisam mislio da je skroz zakovala vec malo oslabila..i pri voznji i radi dok u leru manji obrtaji tak da je manji protok vode uzmi marku behr valeo itd ili original to je bar sigurno al prvo utvrdi da je bas to jer nevjerujem da ti je los termostat;)

Član
Nelle_G je napisao(la):
Dajte spisak radnji gdje se moze uzet termostat kvalitetan, osim Motorex-a... :cool:

esoprom, pravo dobri djelovi, a nisu narocito ni skupi, ako hoces mogu sutra provjerit cjenu.... imaju poslovnicu na ilidzi i cini mi se u hrasnom....

I sam imam isti ili slican problem... imam i ja otvorenu temu o tome... zar je moguce da i mene termostat zeza :icon_question: i kod mene temp u voznji OK ali kad stanem u mjestu odmah se temp dize.. ventilator se malo upali... da lli kod termostata vrijedi ON OFF ili on slabi vremenom tj. ne otvara i zatvara dobro :icon_question:

nadam se da ces rijesiti problem.. javi, pa da i ja znam sta mi je ciniti :cool:

Član
Vodena je propisala, pusta mi vodu na njoj tj kapa... Jutros provjerim sav mi permant skoro iscurio,a promjenio ga prije skoro 2 sedmice... Nasem sad do maximuma i provozam se. Temparatura miruje,ali kad stanem gubim hladjenje u automobilu...a ispod dole kapa voda na vodenoj...

Sad me zanima gdje mogu vodenu pumpu potraziti, koliko je cijena otprilike i kojeg mehanicara preporucujete???

Hvala;)

Isto taka, pazi koliko ti je cep pritegnut na boci kada to sve zavrsis, da ti ne bi bezze pritisak nabijao i opet dizao temperaturu ;)

Član
Potreban mehanicar za talijane u Sarajevu osim HOTE ???
Ima li neko preporuku i kontakt telefon?

Član
ma tvoj motor moze servisirati ko hoce, kakav majstor za talijane. ja ti preporucujem turbomehanik na dobrinji 5, mozemo zajedno otici kad budes htio, imas moj broj, znam dole sve ljude, rade ekstra a nisu skupi ;)

Član
Eto vidis da je vodena samo ti se pokazalo zato sam te pitao kad si je mjenjao tj jesi je mjenjao kad si mjenjao zubcasti nije ti ona za punta skupa pogotovo za 1.2 motor da se brzo i jeftino popravi;)