Fiat Punto mk2 gasi se kad stisnem kočnicu :/

Fiat Punto mk2 gasi se kad stisnem kočnicu :/

Pozdrav forumaši!
U nadi da riješim svoj problem i podijelim svoja iskustva,odlučio sam da pišem na forumu...
Naime,imam Fiat Punta mk2 jtd, motor kao zmaj,dobro vuče itd itd,ali u zadnje vrijeme mi se dešava nešto čudno.
Ponekad,kad upalim auto ili kada stajem i stisnem kočnicu,desi mi se da se auto jednostavno ugasi. U tom trenutku čujem nešto kao relej,kao da prekine struju. Nakon toga auto sasvim normalno upali. Bio sam kod majstora i on kaže da je najvjerovatnije u pitanju bravica za paljenje,pa me zanima vaše mišljenje :)

Ima li iko kakvu ideju šta bi ovo moglo biti?Do sad mi se dešavalo samo kad sam stajao na semaforu,a večeras i u vožnji kad sam stisnuo kočnicu,po prvi put,na 2 sek se ugasiše svjetla i popališe se sve lampice na instrument tabli,kao da sam ga ugasio na ključ i ponovo dao kontakt..
Provjeravao sam štop šalter,izgleda da je ok..

Marko92a je napisao(la):
Ima li iko kakvu ideju šta bi ovo moglo biti?Do sad mi se dešavalo samo kad sam stajao na semaforu,a večeras i u vožnji kad sam stisnuo kočnicu,po prvi put,na 2 sek se ugasiše svjetla i popališe se sve lampice na instrument tabli,kao da sam ga ugasio na ključ i ponovo dao kontakt..
Provjeravao sam štop šalter,izgleda da je ok..

Fiat i njegova pouzdana elektronika i struja :D

brate, tesko je to ovako rijesiti... moze biti milion stvari... prvo vidi sta dijagnostika kaze i moze li prepoznati neki kvar a onda i vizualno pregledati da nema negdje neki spoj ili nesto slicno ;)

Član
Jaran je skoro imao slican problem na opel astri,ali kod njega je bio slucaj,da kad hoce da ugasi auto, okrene kljuc,auto ostane jos uvjek da radi, i kad stisne kocnicu,tek onda ugasi..I u pitanju je bila sijalica u stop svjetlu,nije bila dobro ukopcana,i to uriktao i poslije toga sve ok..

Znam da može biti svašta,ali eto,kontao sam ne bacati pare na nekako šuplje priče "majstora" jer oni udaraju odmah po najskupljem,tj. bravici.
Juče sam skinuo treće štop svjetlo jer nešto na njega sumnjam da mi pravi frku... Vozikao sam se 15ak km i nije mi se ni jednom desilo da auto "štrecne",ali to ništa nije sigurno jer nema pravila kada će se to desiti i koliko puta će se ponoviti. Takođe sam očistio i štop šalter (mini prekidač od nožne kočnice),i pregledao sve konektore svjetala,sve se čini ok,nema hrđe niti korozije.
Bio sam i na dijagnostici,nema nikakvih grešaka. Uglavnom,javim ako uspijem riješiti problem :)

Pozdrav ljudi,samo da javim da je problem riješen,naime,treće štop svjetlo je pravilo pobunu,kada sam ga iskopčao,sve se vratilo u normalu,nema više gašenja auta... Za sad nisam ulazio dublje u problem,ugl riješen je pa kako god :D na ovu moju temu može lock... Hvala svima