Fiat Grande Punto misljenja?

Fiat Grande Punto misljenja?

Zanima me malo ova vozilica , ako neko ima ovaj model ili iskustva , mane i sl nek se otvori ovdje :cool: , znaci neki benzinac nista brzo 1.2 1.4 ne znam koji vec motori imaju

Daleko bolji izbor ti je JTD, s tim 1.4 neces biti nikako zadovoljan uz brdo kada ga natrpas, ne kvare se benzinci, ali bolje ces proci sa JTD. Bili su i oni JTDM, sa 150 konja ili koliko vec, za nekih 10.000 maraka, ali sve zavisi opet koliko mozes dati ;)

Auto je za prijatelja koji je pocetnik , vozit ce se samo on i zena i zive na ravnici tako da ce tesko nesto voziti uz brdo , sto se tice dizela imali kakve mane , izabrao je benzin jer je tu koliko znam samo sipaj i vozi

Pa jest i to, nisam cuo da turbo ode na JTD, ali ako je pocetnik, ravnica, i njih dvoje, onda benzinac samo i dolazi u obzir, isplatit ce im se vise, a i nek se uci na benzincu :D , onaj problem oko ABS-a, sto su otkrili da znaju zice biti prikljestene je isto rijetkost da se desi, a i da senzor crkne, mislim da je oko 50tak maraka u ovlastenom. Ostali kvarovi mi nisu poznati ;)

E dobro je onda mozemo gledati to auto , za sad su u opticaju punto , polo i clio novi jer se oni vrte tu oko 10tak hiljada , Punto mu se nekako najvise svidja na izgled a i najmladzi se od ovih ponudzenih moze naci za iste pare tako da cemo to gledati , a sto se tice voznje on se puno i ne vozi , zenu na posao i nekad malo provozat i to je to

Taj 1.2 kod njeg je provjeren iz Punta Mk2, cijena dijelova za veliki servis je oko 130-150 maraka, i na to sam bio zaboravio, tako da def. benzin, dizel se ne isplati odrzavati. Nek im je sa srecom :cool:

Član
Vozio sam ja licno Grande doduse sa 1,4 i upaljenom klimom, jako fino ide. Nije za trkanja al moze povuc solidno, 6 brzina je samo za autoputa da smanjis potrosnju sve u svemu fin autic:D:D