Fiat Bravo se gasi u voznji

Fiat Bravo se gasi u voznji

Član
Vozdra raja, evo jedan drug mi ima problema sa Fiat Bravo 1.9 JTD, auto mu se samo ugasi u voznji, nece da upali opet odmah nakon sto se ugasilo ali iz trece upali...
Napominjem da mu se to desi kad ga vrati u manju brzinu i obrtaji se podignu na 3-4 hiljade, sad i na sve manjim obrtajima se to desava.
Napominjem da je imao udes sa snjim ljetos i da ga je nedavno poceo opet vozati ali mu se to nije odmah desavalo.
Ja kao solidan poznavalac fiata nikad se nisam susreo sa tako necim i ne mogu da mu pomognem, dva majstora koja smo obisli ni oni ne znaju o cemu se radi....
Sve su samo predpostavke....
Da li je neko imao slican problem i zna o cemu se radi??
Napominjem da je auto cunirano i da jenesto radjeno na motoru, dali neki remap ili je mozda motor od stila onaj od 116 konja, ko ce mu ga znati, znam samo da ide ko tane, ali kad ide, kad nece, samo stoji i pije krv na slamku....
Hvala unaprijed!

Član
Dijagnostika nista ne pokazuje a i kako ce kad se ocitava kad je sve u redu sa autom.
Mislim sad da je do pumpe goriva u rezervoaru.
Dali neko ima polovnu pumpu od JTD moze od punta, stila itd samo da je unijet JTD??

Član
Ako se gasi kad se zagrije, pa nece da upali odmah (dok se malo ne ohladi) onda obavezno pregledati senzor broja obrtaja ili senzor polozaja radilice. Do njega je 100% ako su takvi simptomi

Član
i meni se desava slicno na bravu TD100 znaci kad je hladan cesce se gasi narocito nakon naglog spustanja obrtaja npr dignem ga na 3000rpm i ono na kocnicu da kazem naglo ugasi se i pretpostavljam da je pumpa

Član
Nema veze jeli hladan ili ugrijan, mozda malo kad se zagrije pocne se gasiti.
Ne treba ga pustati da se ohladi, jednostavno iz druge trece upali.
Desava mi se da pumpa goriva se cuje da vrti ali se ne cuje da gura gorivo iz rezervoara.Zatim opet okrenem kljuc i onda se cuje ono krkljanje goriva kroz crijeva i upali onda, cim mu malo dignem obrtaje odmah se sad gasi.
Mislim da je pumpa goriva u rezervoaru, danas cemo je zamjeniti pa da vidimo sta dalje.
Medjutim nije jeftina zezancija, valja kupiti pumpu napamet a nismo sigurni da li je ona... ko ce vratiti pumpu ako ne bude do nje...
Nadam se da je do nje.Kad rijesimo problem napisacu sta je bilo da razbijeo i tu dilemu.

A tebi Sack mislim da je bosch pumpa, kod nje ima veze da li je hladan ili ugrijan i tako to....

Član
kazem ti, meni se znao ugasiti dok je vruc u voznji, i onda nece da upali odma, moram sacekati da se ohladi malo, ili znale su mi se desavati situacije vozikam se gradom, i stanem negdje parkiram na 15min odem na kafu ili na sendvic i dodjem da upalim auto nece, moram sacekati 15-20min najvise pola sata da se valjda ohladi i onda upali, i kazem ti bio neki senzor radilice..

drugarica mi imala slican problem, doduse na opelu, auto se samo ugasi nece gasa, 2-3 puta zaverglas, upali, vozis malo i opet gasi se, jedva ga do kuce dotjerala, kvar bio procesor, ne znam kako ali on joj je vrisnuo.......

ps. iskreno se nadam da nije to ali eto slicno je bilo kao kod tog druga ti,,,,,

Član
Rijesena dilema, regulator pumpe visokog pritiska je otisao.Nasao sam dio malte ne dzaba.Moze od bilo kog JTD motora.
Konkretno je ovaj sa Stila od 59 kw.
Eto ako ko bude imao slican problem neka zna do cega bi moglo biti...