Fiat Bravo 1.9 JTD Nece da grije

Fiat Bravo 1.9 JTD Nece da grije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Grijanje mi je jako slabo, temperatura auta stoji na predvidjenom podioku i ne mice, nekad pocne toplije da puse a nekad nista, upalim onaj optok vazduha te se malo zagrije.
Kad sam ga tek kupio dobro je grija jedno vrijeme ali opet na neke intervale, sad dobro sad lose.
Pokusali smo i sa ozracavanjem hladnjaka i crijeva sto ide na onaj hladnjak u kabini ali opet nista.
To se desilo od prvog trenutka kad sam mu zamjenio tecnost u hladnjaku.
Mjenjao sam i dihtung glave malo je bolje bilo ili mi se cinilo.
Imao sam i jednu bravu isto JTD i opet mi se isto desilo, a imao sam i brava 2.0 HGT poslije zamjene tecnosti opet je grijao kao lud.

Stvarno ne znam u cemu je problem pa eto ako se neko susretao sa necim slicnim neka pise.
Sam cu sarafat samo da popravim.
Prosle godine sam tri puta bio prehladjen e ovaj put neces.. ;-))

Ovako stvari stoje bas sam danas imao takav slucaj sto ne znaci da je i kod tebe mozes provjeriti,
u pitanju je sajla sto otvara ventil od grijanja zaroze se ona plastika na sajli i nikad nemoze otvoriti ventil do krja,
otvori ga polovicno pa nema dobar protok kroz hladnjak. Dodji do tog ventila dole ispod unutarnje maske i provjeri sta je u pitanju.

Član
U al ste brzi braco svaka vam cast.
Ne vjerujem da je termostat jer mi temperatura stoji kako treba.
A to sa tim ventilom, jeli to unutra u kabini, negdje ispod suvozacevih nogu.Izvini hajd mi bolje objasni molim te.
Nisam rekao da kad duze stoji u mjestu bas se dobro zagrije...
Ili se mozda ja dobro zagrijem ;-))

pa to i jesu simptomi otvorenog termostata, u mjestu se inekako moze zagrijat jer manje zraka ima da hladi motor, tj ne puse kao u voznji, provjeri to, a i ovo sto ti sladjan kaze..

Član
Kao sto ti SoundLunatic rece termostat ti je otvoren ne zatvara se jer je jednostavno zapekao, tokom ljeta se voti non stop sa otvorenim termostatom jos ako je antifriz u rashladnom sistemu on je sam od sebe nekako ljepljiv pa jos vise dovodi do toga da sam termostat spektne ponekad je potrebno samo ga malo lupiti :lol: da proradi ....:icon_smile:;)

Član
termostat radi jer je temperatura uvijek na pravom mjestu, a to drugo moram da pogledam, gdje rece da se to tacno nalazi, jeli u kabini ispod suvozacevih nogu???

E sory sto sam dva puta pisao jer mi nesto ne izbaci odmah, znaci moram dobro lupiti po autu pa da proradi grijanje:lol:
pa nije Obodin televizor :lol:
Jedva sam cekao da neko kaze da je termostat... da go..o bacim i kupim novi i da se ne zezam sa gluposti. Hajd sutra cu provjeriti pa javljam ako bude on, vjerujem da ima dosta raje kojima je ovo problem.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.