Šta je novo?
BHTuning.com - Tuning & Styling

Dobrodošli na jedinstveni forum na našim prostorima sa tradicijom preko 10 godina, 80 000+ tema, preko 1 milion postova i 45 000+ članova ... Tuning & Styling na jendom mjestu sve za vašeg limenog ljubimca!

Fiat 124 Spider

Fele

Putovanja.ba
Administrator

Ovde prvo podsećanje da je veliki šef Sergio Marchionne početkom marta na sajmu automobila u Ženevi i zvanično novinarima otkrio da će Fiatova verzija novog roadstera (razvijen u saradnji sa Mazdom) poneti naziv 124 Spider.

Zatim su krajem aprila pojedini mediji objavili i nezvaničnu vest da će premijera 124 Spidera biti održana kasnije ove godine, na sajmu u Frankfurtu ili nešto kasnije u Los Anđelesu. Prodaja će međutim početi tokom sledeće godine.

U međuvremenu stižu i novi renderi njegovog mogućeg izgleda...


Jedan lagani, manji sportski dvosed sa zadnjim pogonom će u svakom slučaju biti pravo osveženje u ponudi Fiata, a nova Mazda MX-5 i budući Fiat 124 Spider će se međusobno naravno razlikovati po dizajnu.

Kako bilo, Fiat 124 Spider će biti dvosed sa težinom od oko 1000 kg, a najverovatnije će ga pokretati 1,4 litarski MultiAir turbo motor, pri čemu bi najjača varijanta sa oko 200KS trebalo da se prodaje kao Abarth (u Abarth paketu možemo očekivati i agresivniji stajling, modifikovano ogibljenje, jače kočnice, doterani enterijer...).

Što se cene tiče, britanski mediji procenjuju da će auto koštati nešto malo više od 20.000 funti.

Ivan Mitić - Auto.blog.rs