Farovi magle...

Farovi magle...

Član
Pozz .. prije nekoliko tjedana su mi poceli magliti farovi tj samo jedan i to lijevi desni znatno manje ,ali lijevi skoro pa cjel bude zamagljen.Moze mi netko pomoci kako da rjesim taj problem neznam jeli se itko susreco sa tim. Btw radi se o aftermarket farovima za pug 206

Član
obicno tako bude, da negdje propusta.. bar sam ja tako radio na svojim farovima na kecu kada sam ih postavljao i kod par prijatelja takode na aftermarket farove i stopke

skinu farove i unesi u kucu i tamo ih ostavi da se staklom/licem na dole suse i naravno otvori poklopac onaj od pozadi....kad se sve fino osusi uzmi jos jednom fenom ispusi malo far iznutra i s vana da bude 100% suh,izbjegaji ga nositi iz prostorije u prostoriju gdje je razlika temperature veca od 5stepeni(zbog ponovnog kondenzata)....kad sve fino posusis uzmes bezbojni silikon i predjes ponovo sve sastave,ali pazi jer silikon svaki isparava i njegove pare mogu stvoriti bjelilo na pleksiglasu koje neces tek tako posle skinuti...zato sve dok se susi far drzi ga sa licem prema dole jer onda mu pare nemogu nista jer je lice nize od silikone(zlatno pravilo)...to onda pusti da se osusimakar 12sati i gotovo...pregledaj i poklopac na faru,uzmi ako imas gdje tzv. žive gume i ponovi svaki dihtung s tim i nebi trebao imati problema..kod mene je to bio slucaj sa onim prvim farovima,FK je smece...samo in.pro i nemas se sta brinuti
ajd druze javi nam rezultat slikama,pa da znamo jel ti uspjelo...steta bi bila da imas probleme kad ti veconako lijepo izgledaju na pugiću ;)

Član
Jel rijec o angel eyes dayligt itd, ili o origi farovima ? Ako su AE i DL samo skini onu gumicu otraga da far "dise" i nebi trebao imat problema, tako sam bar ja rijesio problem bez otvaranja i slicno...

Član
prije ugradnje farova ispod onih poklopaca stavis one male kesice sa silkom i one ce ti izvlaciti vlagu. neki orginalni farovi imaju vec ubacene cepove sa datim prahom koji izvlaci vlagu

Član
kesice protiv vlage sto dodju uz obucu.

7dayshop.com-silica-gel-10-pack-extra-super-special-offer.jpg

Silica_gel.jpg

Član
Druze ja citavu godinu imam problema sa svojim farovima i napokon sam rijesio problem, samo ti mogu reci da je Error u pravu.Prvo sam radio to sa silikonom al je silikon slab i popusti od toplote....Kasnije mi jedan drug predlozio da kupim neku diht masu (to je ona masa sto koriste limari, slica je lepilu za sajbe)...Osusio farove, unio u kucu sve uradio po PS-u i stvarno sam mislio da cu rijesiti problem al nista....
Toliko me iznerviralo da nisam vise znao sta cu i onda sam se cuo sa clanom unique (on ima iste)....pitao ga kako kod njega i on mi je rekao da skinem te cepove nazad....kako sam to uradio nikad vise da magle...izgleda da to mora izaci negdje...
Poslusaj me, jer ti ovo govorim iz iskustva, jer sam to vec prosao....

Član
Upravo tako...Kod mene imaju neke dvije cjevcice i na njima su ti poklopci....
Skini pa ces vidjeti....pozzz

Član
Samo prije nego sto skines moras ih dobro osusiti i pregledaj da li je na sastavu negdje guma popustila...ako bude zalijepi....

Član
ovo za silikon i smjese neke, nije dugotrajno rjesenje, jer opet ce nakon mjesec dva krenut maglit... u sustini, tesko se toga stoposto rijesit, ako nista opet ce sitno na rubu maglit pri vecoj promjeni temp, nece recimo na "normalnom" vremenu, ali kada sleti sa 15 na nulu i krene snijeg a ti na putu, zamaglit ce barem na rubu... probaj da ih negdje malo "otvoris", jer recimo kod mene na fabiji, org farovi imaju te otvore za isparavanje... valjda cesima bilo najeftinije tako, sta ce ih pravit da skroz dihtuje, jeftinije mu rupici izbusit da dise :D :lol: