Fabricki zvucnici ili aftermarket?

Fabricki zvucnici ili aftermarket?

Član
pozz raja,uskoro cu uzimati zvucnike za svog bolida pa mi treba vasa pomoc...
ovakva je situacija kod mene,u astri je predvidjeno da ima 4 zvucnika bassa i 4 visokotonca u vratima,medjutim,neki divljak,koji je vozio prije mene je odlucio da izvadi sve 4 visokotonca,da ukine svu struju pozadi tako da trenutno muziku slusam na prednja dva bassa od kojih je jedan totalno prosvirao,al' opet,i oni grme...
mislio sam naci astru na otpadu pa poskidati fabricke zvucnike i visokotonce koji mi trebaju,ili da uzmem neke nove aftermarket?
zanimaju me vasa iskustva sa aftermarket zvucnicima koji idu u vrata...
naletio sam u jednoj temi na post gdje Tibor pise da se pokajao sto je stavio Pioneera pa mi je to sad sve "WTF?!" :icon_confused:
da li da stavljam fabriku,da li da uzimam pioneera,alpinu ili pak LG-a,slonija i sl marke...
znaci trebaju mi 4 visokotonca i 4 bassa (valjda se tako zovu oni veliki u vratima,jebiga,laik sam po tome)

hvala unaprijed!

Član
Little Dragon je napisao(la):
ako vec mislis mjenjati rokni alpine sistemce i zdrao

iskreno,ne daje mi se nesto pretjerano puno kesha za zvucnike u vratima...
radije cu izdvojiti vecu sumu za woofercic u gepek :D

btw,bices nocas na msnu? :D
(nisam te dugo tusio) :lol:

pa et vidi imas i jeftinih alpine zvucnika nije to vise zara neka , samo ne znam koja velicina ono ide kod tebe , znam da je isto i naprijed i nazad al mislim da nisu 17ske

Evo kolko sam mogao svatiti po netu isto je kao i kod mene 17ske naprijed 13ske nazad

Član
Little Dragon je napisao(la):
pa et vidi imas i jeftinih alpine zvucnika nije to vise zara neka , samo ne znam koja velicina ono ide kod tebe , znam da je isto i naprijed i nazad al mislim da nisu 17ske

Evo kolko sam mogao svatiti po netu isto je kao i kod mene 17ske naprijed 13ske nazad

kod mene naprijed 16ke,nazad 13ke...lol
elem da cujem prijedloge,ako bih mijenjao sve 4 zvucnika i 4 visokotonca,sta da uzmem?
ne bih stavljao nista vece,velicinu kao fabrickih 16ke i 13ke..

Član
Brate i ja sam u neodumici sta ubacit na taj fazon zvucnici skretnice i visokotonci.
Sad imam neke Philips obicno ono sviraju, i nisu losi, sviraju mi bolje od orginala u tabli je da su veci al opet...
Ja mislim da bi bolje prosao sa ubacivanjem neki drugi.

Član
Kad vec mijenjas sta ce ti fabricki opet kupit kupi sta bolje , ne bitno sta uzeo moze i sony bolje ce cvirat od fabrickih, pozadi mozes i trosistemski koaksijalne stavit ne mora bit komponent sistem sa odvojenim visokotoncem ;)

Za naprijed ti treba komponent sistem eno imas na pik-u phonocar za 70 KM komponent set sa skretnicama a sto dragon rece ni novo nije toliko skupo 119 su alpine novi ;) a imas po 70-80 u mobil medi magnat mac audio itd ...

Kakav ti je player ak je i player fabricki onda stavi i zvucnike :D

Član
adi187 je napisao(la):
Kad vec mijenjas sta ce ti fabricki opet kupit kupi sta bolje , ne bitno sta uzeo moze i sony bolje ce cvirat od fabrickih, pozadi mozes i trosistemski koaksijalne stavit ne mora bit komponent sistem sa odvojenim visokotoncem ;)

Za naprijed ti treba komponent sistem eno imas na pik-u phonocar za 70 KM komponent set sa skretnicama a sto dragon rece ni novo nije toliko skupo 119 su alpine novi ;) a imas po 70-80 u mobil medi magnat mac audio itd ...

Kakav ti je player ak je i player fabricki onda stavi i zvucnike :D

zaboravio sam napisati...player je Pioneer DEH p6800 mp
njega ne bih mijenjao,zadovoljan sam sa njim :icon_smile:
ici ce i woofer neki sa pojacalom u gepek,medjutim do toga ima još,to namjeravam malo vise kesha izdvojiti jer hocu kvalitetno

Član
evo ja imam neko djelimicno iskustvo. kod starog u scenicu su fabricki zvucnici, a kod mene u meganu pioneer i kod njega na fabrickim puno bolje svira, moze se vise pojacat da ne pocnu krcat zvucnici i puno je cisci i kvalitetniji zvuk nego kod mene. eto toliko ako ti moze sta pomoc.