Fabia TDI slabo grije i sporo dostize radnu temperaturu

Fabia TDI slabo grije i sporo dostize radnu temperaturu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
To ti je prijatelju normalno, meni na -2-3 stepena treba 10 kilometara da postigne radnu temperaturu,

ne sekiraj se betveze,

Legend
haman da je normalno i kod mene je ista situacija,treba dosta vremena da se zagrije motor...

Član
Ma normala i kod mene na Seat-u.Ko sto rece kolega svaki TDi se sporo zagrijava,pa tako i tvoj.Recimo meni treba nekih 6 km da pocne grijati.;)

Član
Tako je to kad je dizlo, trosi malo, ali sporo grije na minusu,... da krenes kuci sa vlasica ili neke sl. planine, gdje je auto bio citav dan na dobrom minusu, temperatura motora se nece mrdnuti dok se ne spustis, treba mu skoro pola sata :icon_smile:

kod mene na golfu 2,treba 5 min da pocne grijati u kabini,a 3-4km da dostigne radnu temperaturu...ja zadovoljan ;)
cudno mi da novijim autima toliko treba :icon_confused:

Član
Pocnu oni grijati unutra relativno brzo, ali motor se onda jos ceka... pa ne treba gasati, samo lagano;)

Član
Koliko sam ja skontao, golf III inače brže grije, bio to benzinac ili dizel, moj počne grijati za minutu, čak i na minusima.

A imao sam caddya u firmi 1.9 dizel, isto tako počinje brzo da grije.

Član
jest sto se tice golfa 3 i caddy-a oni bas griju..a evo fabia...ona pocne puhat lagani mlaki zrak..al joj treba da dostigne radnu temperaturu

Član
Kod mene na puntu dok ostruzem prozore od leda, vec je mlako predjem kilometar dva pocinje toplije da puse :):icon_smile::icon_smile:

zadovoljan

Član
drug..danas nisam nikako palio fabianu..stoji citav dan u dvoristu..imo puno posla..tek doso kuci...sutra ce 100% akbd..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.