Fabia - servis na 150.000 ?

Fabia - servis na 150.000 ?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Ljudi pitanje, sta se sve treba, pozeljno mjenjat na 150.000km,(malo vise) u pitanju je 1.4 skodina azdaha 50kw... :icon_question:

sem ulja, filtera i toga... jel ide lanac, lancanici, onaj klinasti mikroremen kako zovu za ovo, dihtunzi semering radilice ? to bi jedino i uzeo org. skodino iz servisa... lanac zadnji put raden na 70k i kusur... nije jos poceo da pravo lupa, al je bucniji nego inadje, a dotegnut je...
i trebal se mjenjat vodena, koje je stara godinu i nekih 7 mjeseci....

Član
Jbg ja nebi dirao te semeringe,bolji su ti originalni, pitanje i u servisu sta ce ti prodati, a jbg zamjeni remenja, vidi remenice kakve su, vodenu pumpu provjeri, zupcasti, svjece, a lanac treba vidjeti kakav je!

Početnik
ako imas para a hoces bas da je sve ok promijeni sve i miran si i siguran,a ako bas ti se i nedaju veliki novci ond apromijeni samo nrophodno,z ono stopokazuje znakove velike ishabanosti i ajd cao.;)

MTR

Član
nazovi Adu na 061/825-024 , on ti radi u AS-u , ne idi u servis nego se dogovori s njim pa kod njega kuci nek ti uradi bice ti jeftinije , ako ti se ne javlja odma na telefon nazoves poslije ( ne smije se javljat od Sidika :D )

Član
Dejan 16v je napisao(la):
Jbg ja nebi dirao te semeringe,bolji su ti originalni, pitanje i u servisu sta ce ti prodati, a jbg zamjeni remenja, vidi remenice kakve su, vodenu pumpu provjeri, zupcasti, svjece, a lanac treba vidjeti kakav je!

kako ce se provjerit zupcasti kada je kod mene samo lanac, kao na bajciklu :D

ma zato te neke dijelove i uzimam u ovlastenom, fino dobijem zapakovano, skodin logo i serjiski na nekoliko mjesta, a dosad sve sto je uzeto je i trajalo...
eto stari lanac je izgurao vise od 70k handrenja, isto uzet u skodinom... moze jos, al eto vec je malo poceo brektat... ne puno, al nije "tih" kao ranije... a tu 90KM je set lanac, lancanici, taj klinasti /mikroremen i dihtung... to sto ide u paru sve... pa da zamjenim i da ne mislim na to...

pored redovnog, pranja kn panela, ulja, filtera kabine, goriva,
naravno ostalo cu sve provjerit, trap, kugle, svjecice, diskove... a eto zanima me trebal jos sta na toj kilometrazi, te 11 i po godina starosti, dodatno da se mjenja...

@mtr a hvala, vidis zaboravio sam na njega, ;) naravno da necu u ovlasteni, ne isplati mi se nikako na njihovu satnicu, hehe
mada nije mi problem majstor, imam to fakticki djaba :D dijelovi su veci problem :lol: treba njih pokupovat

Član
Aha tu sam napravio previd kod zupcastog, otvori autodatu i pogledaj tamo intervale servisa pa jbg odredi prioritete!

Član
MTR ti je sve rekao Pravac čojku kući Sokić u gepek malo na kafu u padže i da ti pretrese auto ko sebi ;)

Član
ja platio lanac 50km u skodinom servisu,ako je kod vas 90 isplatnije ti je naci ovdje nekoga da ti kupi pa posalje..s tim da nemas garancije na njega ako nisu njihove ruke, a za ruke hoce "skromnih" 100km:D

Član
90km je racunajuci mikroremen, semering, dihtung... sam lanac sa lancanicima je 42KM, al tako mjenjaju u servisu samo njega, a ostalo sve naplate, hehe :D naravno za lanac ako ce se mjenjat ide 4 sata, satnica 30tak km, racunaj... neka hvala...
ugl, uzeto sve, auto kod majstora radi se... jos i onaj lezaj mikroremena, novi g12, te usputne neke stvari kada se skida pola stvari radi lanca... uz ostale redovne stvari, filtere ulje, bit ce nekih 250KM sa rukama... tako da moze katanac ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.