Eh kad bi se imalo para...

Eh kad bi se imalo para...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Bojane to si u pravu što kažeš da su saabovi specifčni,u 9.5 kad sjednes napred cjelo tijelo ti je u sicu,i vrat i glava i leđa!!!,kokpit je zakrenut prema vozaču i sve je tu, baš se osjećaš posebno dok ga voziš ,dok suvozačev dio kokpita je takav da ima prostora za noge i koljena kolko hoš :D,9.5 se pali na ključ a brava dođe negdje kod mjenjača i ručne,davo moj stric kad je prvi put došo s njim u bih ključ,bilo nas petero kaže ko upali dobije krug,i niko nije znao :D,nema brave :D,pozadi mjesta drama,gepek ogroman malo nepristupačan,izvinte što dužim al ovo je auto legenda ;)
SamiRX-8 nevjerujem da će u tuzlu :D ići staviću,vam fotke da vidite saab ako sutra uslikam ;)

Član
Znaš da se zezam :D, postavi slike obavezno, a ključ ne možeš izvaditi dok ne ubaciš u prvu ili rikverc, to mu dođe kao fabricki mul-t-lock :D

Član
Ma lud je Saab samo ako ti rikne šta van švedske pušiš ga samo tako...

I nije švecke nego švedske :D

Član
Bojan je napisao(la):
Ma lud je Saab samo ako ti rikne šta van švedske pušiš ga samo tako...

I nije švecke nego švedske :D

u švecke ;) te deru porezom ako ne kupiš saab ili volvo,jer na sve što nije domaće ima ekstra porez pričo mi stric,
a što pišem švecke i švecka...gledo ja seriju dok je bilo na RTRS selo gori a baba se češlja :D i oni tamo uvijek viču kod vas u švecke i u šveckoj ja tako zezo strica i sad mi ostalo :D

Član
Ma nije baš tako oko poreza. Vidi kod njih je kao prvo puno veći porez ako kupuješ privatno auto nego preko firme. mislim svugdje je tako ali to je kod njih baš velika razlika tako da naši cak znaju napraviti fiktivnu firmu pa preko nje kupovati automobile.

Druga stvar voziti dizela gore je prava smrt jer je porez također izuzetno skuplji nego za benzinca. MOžda ako bi prelazio po 100.000 godišnje da bi ti se isplatilo.

Ipak, volvo je i dalje gore narodno auto, saab je već viša klasa...

Član
bas ja i Samir danas pricamo o pomenutom Saab-u iz 4. posta :D i divimo se...auto je perfektno, pa i ja kazem, jebo reko svakog BMW-a, u ovom si car...sad bi najradije onog jednog 9-3 Turbo X, sa 2.8 motorom od 280 KS...uh
volim inace one njihove furke, poput tog kljuca na sredini izmedju mjenjaca i rucne...onda ona skrivena rucna, koja ustvari izgleda kao rucka bezze, koja ima i na desnoj strani, pa ko ne zna, ne moze je ni nac :), onda ona furka sa nocnim modom za km sat, kad pritisnes dugme, sve iskljuci, osim skale do 120 km/h...pa ono da ne mozes ugasit auto, dok ne ubacis u rikverc...itd...

9070911.004.Mini4L.jpg

9070911.004.Mini5L.jpg

Član
SamiRX-8 je napisao(la):
a pod incognito sam mislio na nešto sasvim treće... a to je da ljude sa ovim autom, boli ona stvar hoće li se pričati šta o njima po gradu kao o onima koji vozaju neke za nas "top" klase auta...
nije tacno, pod incognito si mislio isto sto i ja. i ja ti opet kazem.
sa golf 1 cabrioletom neces biti incognito kad prodjes kroz grad...
a ne sa novim saabom kojeg niko dosad nije vidio...

i jos jednom pusti Bogati tu suplju pricu...Znam ja nas, Bosance, sto bi ti bio iznimka...

Član
Mozda i ne mozes biti incognito jer su nasi ljudi navikli da se okrecu za svakakvim smecem koji ima muziku od dvjesto maraka...

Član
evo slika od saaba 9-5 2.3 T sliko sam mobitelom nokia 6131

ovo je slikano prije mjesc dva imaju pak tregeri sad ne ;)

ja sam najviše slikao enterijer jer je on pravo zanimljiv

evo kako izgleda mjenjač,ručna,brava za paljenje,i prekidači za prozore,

mjenjač ima opciju šaltanja brzina na volanu,a na vrhu mjenjača je tipka S (sport)...kad se to stisne motor skroz promjeni zvuk počinje da reži;) i da vas zakucava u sic čim se malo barne gas, tipka W je za zimsku vožnju valjda ESP il šta već

tipke na  vozačevim vratima

centralni dio kokpita,ima putni kompjuter koji daje razne informacije od vode za brisače,kolko ima ulja,itd,itd....tu je i linija koja ima cd mp3 player ,može svirati i kasete,pa radio,a i ima ekvilazer, zvuk je odličan,a sve komande audio uređaja imaju i na volanu ;)

plafon ko u aviona :D

tahograf nije nešto ekstra dizjniran al zato ne ubada u oči a sve je pregledno i jednostavno

i što mi je neobično je to da na prednjim vratima nema prekidača za  prozore već se oni otvaraju pomoću oni kod ručne a ti su uvjek pod rukom ;)

Član
Hehe jel švedski tespih haha

Imao je moj jaran taxi vozao ovakav u stockholmu, ali ipak veliki su dizajnerski iskorak napravili sa novim 93 ;)

Član
Meni se licno ne svidja unutrasnjost, to sam vec rekao. Unutrasnjost je napravljena za starije ljude, sa velikim tipkama i ostalim, jednostavno su zrtvovali dizaj za funkcionalnost...a to je lagano, zrtvovati jednu stvar za drugu, a tesko je napraviti i dizajn i funkcionalnost!!!
Unutrasnjost staromodno izgleda...
I ja ne vidim tu nikakva dostignuca u konstruiranju auta, i neke vele razlike. I onaj raspored tipki nije nista novo. npr. bmw je oduvijek stavljao tipke za prozore pored mjenjaca...
A onaj kljuc kod rucne, zasto? da ti svak moze ugasiti auto?

A ona tipka "W" na aut. mjenjacu ti je zimski mod voznje, valjda napravi motor tromijim, sporijim, sporiji odaziv gasa, sporije mijenja brzine, da bi se mogao voziti po snjegu bez proklizavanja... barem je tako kod MB E-klase.
a esp inace ti je uvijek upaljen, jedino imas tipku za gasenje.
a ne vidim tu tipku na tabli, ali vidim TCS(traction control system) to ti je slicno kao esp.
instrumental tabla je spartanski napravljena, sve za funkcionalnost... ne svidja mi se... sve su previse jednostavno uradili...

ali zato na vanjski dizajn saaba nemam prigovora...

jedino dobra stvar je to na BC sto ti pokazuje kolicinu vode za brisace, to je stvarno korisno.
a prikaz kolicine ulja u motoru i ja na citroenu imam, stoga...

Član
ti si mozda poKle ljubitelj BMW-a...a i ja sam bogami (sto se vidi i po avataru i potpisu itd...), al meni je Saab uvijek imao neku originalnost...***** ja vise onu njemacku trojku o kojoj svako prica, i svaki kopira svakog...meni se recimo ovaj kokpit svidja, jer je klasicno i funkcionalno uradjen...a jeste vise incognito od onog koji dodje sa BMW-om, jer za Saab ne zna svako, pa onda mu i nije nesto...
ja bio sad licno uzeo prije ovog Turbo X, nego 330i il nesto tako...jer ovo je limitovana serija, a BMW-a ce bit kolko hoces...

Član
danas sam vozo ovog saaba sa slike,185 konja,kad se stisne gas hebe ti se kakvo je auto unutra i vani nek je i roze boje :D,na 5000 rpm motor se gotovo nečuje prilikom stiskanja gasa se malo začuje turbina i režanje motora....al saab ide od 2000 kad pvuče,pa se upali kikdown........ ja još nisam vozo jače auto sad se pitam kako tek idu puno lakši civic type R sa 200konja,mazda 3 MPS sa 250 ili golf 5 GTI....kakav je tek BMW sa w10 ili w8 :D ma svako ima svoj stil mene je saab oduševio voznim osobinama pa mi se svidio,9-3 je moderniji,meni netreba bolje od honde ;) tri meni najbolje marke Honda,Mazda,Toyota ja sam se uvjerio u kvalitet i izdržljivost ;)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.