EDL - Electronic Differential Lock / EDS - Elektronische Differentialsperre

EDL - Electronic Differential Lock / EDS - Elektronische Differentialsperre

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
lex_eds_1.jpg


EDL - Electronic Differential Lock (engl. elektronički zatvarač diferencijala), odnosno EDS -Elektronische Differentialsperre (njem. elektronički zatvarač diferencijala) je sustav preraspodjele pogonskog momenta (odnosno snage) u diferencijalu.

Elektronski reguliranim viskoznim spojkama postiže se programirano blokiranje diferencijala, čime se postiže precizna regulacija raspodjele pogonskog momenta (snage) i sigurna vozna svojstva u svim uvjetima. To je posebice važno kod snažnih automobila sa stražnjim pogonom. Glavni su dijelovi paketi lamela uglavljeni na izlaznim vratilima diferencijala i smješteni u metalnim ozubljenim tuljcima.

lex_eds_2.jpg


Lamele su naizmjenično učvršćene za izlazna vratila (poluosovine) i ozubljene tuljke, učvršćene na kućište diferencijala

Tanke i čvrste lamele ‘plivaju’ u hidrauličkom ulju, te se pogonski moment prenosi s parnih na neparne lamele hidrodinamičkim odnosno viskoznim efektom. Cijelim sklopom upravlja elektrohidraulički mehanizam s elektronskim upravljanjem, koji aktivira jedan ili drugi (ponekad i oba) paketa lamela. Sustav je opremljen senzorima za vrtnju kotača, koji bilježe promjene (proklizavanje) i usmjeravaju najpovoljniji moment na svaki kotač. Elektronsko-hidraulički mehanizam približuje ili udaljuje lamele i tako omogućuje prenošenje većeg ili manjeg momenta. To ovisnosti o prionjivosti kotača (odnosno vrsti podloge) i proklizavanju pojedinih kotača.

lex_eds_3.jpg
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top