Član
eh vak' moraš platiti carinu i porez problem je u tome što si naručio dva komada tako da im je zapalo za oko i pošto vjeruju da je skuplje od 50km oče da carine eh sad ti sračunaj stvar+poštarinax X 2 = ako prelazi 50KM moraš platiti!!! a isprintaj im transakciju sa paypala jer to traže meni se dešavalo to več sa alarmom koji je sa poštarinom trebao da bude oko 60km i kad sam sve poplačao izašlo me 130 jer nabace ti PDV i na poštarinu pa onda carinjenje pa PDV na carinjenje, otvaranje paketa, zatvaranje, taksa itd.... dobiješ tonu uplatnica tako da kontaj ako si platio 50km(sa poštarinom) treba ti još toliko na te sve uplatnice.....drugi slučaj mi se desio sa karbonom naručivao iz litvanije 2kvadrata po 8KM i došlo normala zafali mi još karbona nađem taj isti al u njemačkoj po nekih 30KM naručim dva opet i na kraju me umjesto 60-70km izašlo 200KM 2 kvadrata jer su carinili i još u sloveniji preuzeo Lagermax od neke njemačke brze pošte koja je povezana sa njima i na kraju belaj....mislim mogo sam ja reč ovima iz lagermaxa da ne preuzimaju i bio bi donji tih nekih 60-70 al reko neču nek de na 100 bit če dobro, ma vraga izađe to na 200KM....et' znam da nije ovo nikakva utjeha al et još da dodam da su i meni došli senzori sa displejom koje sam dobio na aukciji za nekih 10 dolara + 15$ dostava ali mi to nisu carinili jer sam zamolio prodavača da mi ne šalje u orginal pakovanju ....