Dvoje mrtvih u teškoj saobraćajnoj nesreći na putu Pale - Sokolac

Dvoje mrtvih u teškoj saobraćajnoj nesreći na putu Pale - Sokolac

Član
Na magistralnom putu M-19, Pale - Sokolac, u mjestu Rogoušići jutros je u 10.30 sati došlo do teške saobraćajne nesreće u kojoj su poginule dvije osobe.

U saobraćajnoj nezgodi su učestvovаli kamion marke Mercedes (A01-J-629) sа prikolicom registracionih oznaka M03-O-028, kojim je uprаvljаo vozаč J. B. i Fiаt Punto (049-M-984), kojim je uprаvljаo M. P. (1930.).

U sаobrаćаjnoj nezgodi smrtno je strаdаo vozаč Fiаta M. P. i suvozаč C. M. (1995.), dok je lаkše povrede zаdobio putnik N. M. (1996.), kojа je smještenа bolnicu Kаsindo u Istočnom Sаrаjevu.

O saobraćajnoj nesreći je obaviješten nаdležni tužilаc, koji je prisustvovаo uviđаju. Nа pomenutoj dionici nа snаzi je totаlnа obustаvа sаobrаćаjа do okončаnjа uviđаjnih rаdnji, saopćeno je iz CJB Istočno Sarajevo.

Text sa Klix.ba

2yv9mvn.jpg

27wvb4w.jpg

vzh210.jpg

9tcq4j.jpg

2duzgpi.jpg


Bilo je dosta slika ali nisu prikladnog sadrzaja :(

R.I.P
 
Član
Kako sam cuo na Dnevniku,cura i momak koji je poginuo danas su isli da se upisu u treci razred i stopirali su i stao im taj dedo i eto jbm :icon_sad:
 
Super Moderator
Boze sacuvaj nedaj boze nikom R.I.P.
Nije auto za tako stare ljude.. Ne kazem da je jadni deda kriv al imam i ja dedu od 70 godina pa vidim da vec odavno nema dobre reflekse kad vozi nije to vise za njih
 
Administrator
allroad je napisao(la):
Boze sacuvaj nedaj boze nikom R.I.P.
Nije auto za tako stare ljude.. Ne kazem da je jadni deda kriv al imam i ja dedu od 70 godina pa vidim da vec odavno nema dobre reflekse kad vozi nije to vise za njih

U potpunosti se slažem sa tobom. Po meni su one godine kad covjek ide u penziju sa 65 godina starosti, dovoljne da prestanu i sa vožnjom. Njima se vozačka odobrava na godinu-dvije radi te starosti, umjesto da je ukinu skroz. I ja imam dva djeda koji voze sa 70+ godina, al' kad im kazes nesto, kazu sta to meni fali.

Naravno nigdje ne pise da je djed kriv, ali ovo je čisto konstatacija.

R.I.P.
 
pa jel zna iko kako je bilo i sta?
nema..gdje je sudbina valja doc:icon_cry:
R.I.P poginulim :icon_sad::icon_sad::icon_sad:
 
Administrator
Muškarac i dječak su poginuli, a djevojka je teže povrijeđena u saobraćajnoj nesreći u mjestu Rogušići, opština Pale, rekao je Srni načelnik Centra javne bezbjednosti /CJB/ Istočno Sarajevo Radenko Vasiljević.

Vasiljević je istakao da su u nesreći, koja se desila u 11.00 sati na magistralnom putu LJubogošta – Mokro, poginuli vozač putničkog vozila fijat i dječak koji se nalazio u automobilu.

On je naglasio da je djevojka, koja se nalazila u fijatu, sa težim povredama prevezena u bolnicu Kasindo.

“U toku je izvlačenje tijela nastradalih”, rekao je Vasiljević i dodao da je na licu mjesta dežurni tužilac koji uz asistenciju policije vrši uviđaj.

Vasiljević je naglasio da je do nesreće došlo kada je putničko vozilo fijat, kojim je upravljao stariji muškarac, na mokrom kolovozu izgubilo kontrolu i prešlo na suprotnu stranu kojom se kretao šleper, kojim je upravljao državljanin BiH.
 
Član
FlamingO je napisao(la):
apostol je napisao(la):
Objavi ih da nas sve ohlade.

LSD je napisao(la):
daj i ostale :icon_sad:

izvinite ali ove dvjije nisu za gledanja nedo bog da roditelji vide :(

nikom bas nikom nebi pozelio nesto ovako da se zadesi :(

u pitanju su slike momka zaklijestenog u autu i vozaca prekrivenog carsafom :(

Tvoje pravo izbora.
Poznanik je sina ohladio od trkanja slikama jednog od drugova koji je izletio s ceste i zabio se u kamionsku prikolicu. Njih dvojica su zajedno ludovali od Neuma do Tuzle, počesto dopingovani.
 
Član
Je li iko uspio rekonstruisati kako je došlo do sudara?

Meni djeluje kao da se FIAT okretao (vjerovatno radi mokre ceste), ne vidim kako bi inače došlo do kontakta kamionovog lijevog prednjeg ugla i desnog boka Fiata.

U svakom slučaju RIP nastradalima i da se djevojka uspije oporaviti brzo
 
Član
Vozač Fiata je izgubio kontrolu nad autom i zaplesao u nezgodnom momentu. Navodno nije se nešto brzo kretao, oko ograničenja ili tik iznad ali mokra cesta i momenat nepažnje ili slabosti u kombinaciji su mnogima zlo donijeli.
40 kw uza stranu sigurno da nije letio.
R.I.P.
 
Član
Uzrok nesrece je neprilagodjena brzina uslovima na cesti,

Poznajem dobro mjesto udesa, prilikom kise kao po ledu je tu i kontra je krivina, dovoljno je da ga je malo ponijelo ( sto pretpostavljam da jeste ) i onda slijedi zanosenje i direkt udar..
Definitivno se fiat okrenuo u krivini zanijelo ga i kamion naletio
 
Top