Dosta kvarova odjednom Pug 205!

Dosta kvarova odjednom Pug 205!

Član
Dakle da krenemo,sve se izdesavalo u neki 2 tjedna...Auto ponekad slabije vuce,zvuk je normalan,zakucam puni gas obrtaji normalno idu,zvuk za tu brzinu normalan ali auto kao da nesto gusi,nesto zveckuta u motoru,kao zileti kad lupaju od lim,nije glasno ali se dakako cuje,i pomalo trza...Kad je hladno vuce normalno.Nema snage da krene sa mijesta uz brdo ni naprijed ni u rikverc,jednostavno odvojim kvacilo i da krenem i laganim gasom i punim samo stoji u mijestu i ruci i padne gas i ugasi se,stavio dvije cigle pred prednje tockove i da se popnem na njih isti slucaj,laganim gasom ne mogu ali sa malo nabijenim gasom i malo naglijim pustanjem kvacila moze,nemoze da zaspura ni na mokrome asfaltu,nagli start auto zatrza kao da ce se ugasiti,zveckuta u motoru i onda potegne za sekundu...Dok negdje nagazim brze na lokvu auto trza nenormalno,shavatam da se skvasi razvodna kapa ali da trza u sve i jednoj brzini previse to nemogu nikako....Kad je motor vruc i ugasim ga i ostavim 10-15 minuta i ocu i probam da upalim dok se upali skroz slab stangas ima,trebam da gas malo dodajem da ostane u radu...
Korpa i lamela promjenuti prije godinu dana i nista nije forsirano
Dakle molim da mi navedete ukratko u ceme bi mozda trebao da bude kvar,ja sumnjam na elektroniku i struju...Dakle,svjecice,kablovi od svijecica,akumulator,onda bi trebao malo da zivne,da bolje pali...
Ali to zveckutanje motora i trzuckanje i gubitak snage to me zabrinjava,motor crkaje mozda...Potrosnja mu je normalna kao i prvog dana kad sam ga kupio,dosta stabilna,nemogu da se popnem na obicnu ciglu na cesti laganim gasom,gubim zivce polako...Auto je Pug 205 1.4 44kW
Hvala unaprijed na odgovorima

Član
Nisu to lijepi simptomi. Zveckanje iz motora se može javiti uslijed detonacija jer gorivo izgara prije vremena (nego što bi trebalo)...svjećice i kablove možeš zamijeniti, neće škoditi, ali problem je vjerovatno na drugom mjestu...kreni od provjere karburatora i paljenja, da ne kažem mjerenja kompresije. Akumulator nema veze sa ovim problemom.