m50b25 je napisao(la):nisam se lozio na auta koje je i sta je pod haubom vec mi bilo zanimljivo koje sve polozaje mogu odraditi na zadnjoj klupi
Faya_M5 je napisao(la):@grandmaster: kakve to veze ima kolko je para auto...kod mene je stari uzeo citroena novog, sa HDi motorom, jer bas voli ta medjuubrzanja, uz minimalnu potrosnju...to da bi s benzincem postigo, moras ga u obrtajima drzat, a tad trosi kolko ti bog hoce...tako da, ima smisla kupovina diesela...
GrandMaster je napisao(la):Faya_M5 je napisao(la):@grandmaster: kakve to veze ima kolko je para auto...kod mene je stari uzeo citroena novog, sa HDi motorom, jer bas voli ta medjuubrzanja, uz minimalnu potrosnju...to da bi s benzincem postigo, moras ga u obrtajima drzat, a tad trosi kolko ti bog hoce...tako da, ima smisla kupovina diesela...
Itekako ima veze koliko je para jer, krasnom Bosnji je AUTO prije svega... Nema veze sto JEDVA skupi za redovne servise, vozi na ljetnim gumama na -10... Guli kredu 5godina, ne zna gdje mu je glava, nema za hljeba...
E upravo zato, TAKVI pricaju da je potrebno da manje trosi...
Na tim medjuubrzanjima, ma kakav da si vozac, benzinac ce ti potrositi 2-3L vise da ga ne znam kako vozis.
Sto je opet, u najmanju ruku smijesno, jer kad das 30-40 000 onda su 30-40ak km na 1000km zanemarive.
Naravno, to je sve ako se vodis mislju da onaj ko ima da da 40 000 za nov auto, onda obicno ne sipa za 10KM, ne gleda da li trosi 7,5 ili 8,5.
Po meni, svaka iole razumna osoba tako razmislja.
Ostatak prednosti/nedostataka benzin/diesel su vec dobro prodiskutovane i cinjenice utvrdjene.
Faya_M5 je napisao(la):GrandMaster je napisao(la):Faya_M5 je napisao(la):@grandmaster: kakve to veze ima kolko je para auto...kod mene je stari uzeo citroena novog, sa HDi motorom, jer bas voli ta medjuubrzanja, uz minimalnu potrosnju...to da bi s benzincem postigo, moras ga u obrtajima drzat, a tad trosi kolko ti bog hoce...tako da, ima smisla kupovina diesela...
Itekako ima veze koliko je para jer, krasnom Bosnji je AUTO prije svega... Nema veze sto JEDVA skupi za redovne servise, vozi na ljetnim gumama na -10... Guli kredu 5godina, ne zna gdje mu je glava, nema za hljeba...
E upravo zato, TAKVI pricaju da je potrebno da manje trosi...
Na tim medjuubrzanjima, ma kakav da si vozac, benzinac ce ti potrositi 2-3L vise da ga ne znam kako vozis.
Sto je opet, u najmanju ruku smijesno, jer kad das 30-40 000 onda su 30-40ak km na 1000km zanemarive.
Naravno, to je sve ako se vodis mislju da onaj ko ima da da 40 000 za nov auto, onda obicno ne sipa za 10KM, ne gleda da li trosi 7,5 ili 8,5.
Po meni, svaka iole razumna osoba tako razmislja.
Ostatak prednosti/nedostataka benzin/diesel su vec dobro prodiskutovane i cinjenice utvrdjene.
pa eto kod mene ne skupi jedva za redovne servise i ne voza na ljetnim gumama...i zna itekako bolje od svakog od nas sta je benzin a sta diesel...tako da ta tvoja prica je suvisna...jednostavno mozel neko VOLJETI turbo-diesela???
ne mozemo svi brate dragi bit isti...
Kemo_T je napisao(la):Zamolio bi ovog gore clana sa 3.0 Audijem ,ako moze da mi odprilike kaze koliko je kostala ugradnja plina za njegovo auto .. I moj je V6 pa mislim da ne bi trebalo biti nekih velikig odstupanja cijena...pozz svima..
roki_actros je napisao(la):...No bilo kako bilo, nema potrebe za zustrim raspravama jer jedni vole plavuse, jedni crne, jedni smedje i nikako da se dogovore...Meni je bitno da sto vise kilometara predjem za sto manje novaca, a diesel ili benzin svejedeno...Novac koji protjeras kroz cijev ni Bog dragi ne vrati vise...