Član
Da to je Adina Honda,a slika stara najmanje 5 godinaesso_sa je napisao(la):leonardo_kemo je napisao(la):napisao sam "blizu 2000 sa registracijom",e sad ako ti vozis sportski motor onda znas da je samo set guma prednja 120/70/17 i zadnja 190ili 180/50/17 najmanje 600KM sa montazom,ako kupujes nove gume,a ne ove polovne po 60-70 KM.Registracija za motor od 350 u federaciji pa do 600 i vise u rs-u,al racunat cemo za federaciju,to je vec 950KM,ako se ne varam.Imas 3 diska puta disk plocica znaci 100KM,to je 1050,2 puta u sezoni po 4l castrola 10w50(1l=28KM)+ filter izadje oko 250,vec smo na 1300.Sta je sa zracnim filterom koji je uzasno skup cini mi se oko 80KM,benzinski filter oko 50,svjecice 60,to je 1490.Lanac+lancanici ne moze izaci ispod 350 nema sanse,a jos ako te potrefi fazni lanac sa spanerima ili ti se ,ne daj Boze,nesto pokvari u sred sezone kao meni lezaj viljuske koji sam jedva nasao i platio 100KM sa zamjenom,ode to pasa moj i preko 2000.Postoji i ona varijanta bajkera koji godisnje predju 5000km pa ovo ne vazi za njih,ili onaj tip ljudi koji skupljaju karike lanaca pa sklope jedan od 10 losih,prelaze po 20000 sa istim gumama,a o ulju i filterima da ne pricamo...A sve to sam ,naravno,zakljucio iz licnog iskustva.Oprosti molim te ako ti pricas o skuteru,onda to ne vazi za tebe,a ako je rijec o sportskom motoru daj i meni reci kako to ti odrzavas motor sa tako malo para?
Ti si nabrojao sve sto se odrzava na motoru ali ti dijelovi se ne mijenjaju svake godine osim ako nisi neki siledzija pa istezes lance, unistavas i trosis plocice itd.
Ja na svoj motor (Vozim Hondu Hornet 600, inace ista masina, trap i dijelovi ko na tom Adinom CBR-u na kojem sjedis na svom avataru) godisnje trosim 350 na registraciju i 100-200 maraka na ulje i filtere (zavisi koliko predjem u sezoni)
Gume mijenjam svake 2 godine (a trosim ih do ruba), plocice mi traju jaaaako dugo, lezajevi viljuske mi nikad nisu otisli (ne vozim po rupcagama) itd itd
Sam odrzavam svoj motor. Realnije bi bilo da si napisao da ti treba oko 500 km-ova godisnje