darko13 je napisao(la):
Koliko znam ima ih koji onako dobiju te diplomatske table,vidio sam jednog klinju koji vozi po bl auto sa diplomatskim tablama.Čuo sam da u Srbiji imaju određenu cijenu koju moraš platiti da bi ih dobio...E sad u kom svojstvu moraš biti sem ovih stranaca da bi to imao pojma nemam...A o da voze ko manijaci je istina je i da ne staju policiji,malo oni malo ovi ministri nasi i ostali funkcioneri što se voze pod rotacijom a normalan narod nek plaća kazne za svašta.
To su ekonomske table, moze ih dobiti ko god otvori predstavnistvo firme u BG i nemaju nikakve veze sa diplomatskim statusom, ali ih ljudi cesto mjesaju sa diplomatskim oznakama, diplomatske table imaju drugacije oznake i obavezno CD oznaku na poledjini vozila.
Takodje postoji jasno definisano ko podljeze imunitetu i a najcesce upravo ljudi iz osoblja i vozaci koji i voze ta auta ne podljezu imunitetu samo sto opet kazem ljudi su ne upuceni. Ima ovdje na linku tacno tabela ko i sta i kako i cak jasno kaze da bez obzira na diplomatski status cak i ambasadoru
MOZE BITI NAPLACENA KAZNA ZA SAOBRACAJNI PREKRSAJ:
http://en.wikipedia.org/wiki/Diplomatic_immunity