dio za Golf IV 1,9 TDI

dio za Golf IV 1,9 TDI

Član
treba mi ovaj dio
Kako se zove cijena i gdje ima kupiti

I sta je ovo kog vraga, od cega je ovo otislo, eto kad bi mi neko rekao.
Hvala
dsc01677k.jpg

Član
Da nije ovo onaj protokomjer zraka sto ja prodajem :)

Hajde strucnjaci, kazite sta ej u pitanju :icon_smile:

Član
protokomijer nije malo je slika nejasna de malo slikaj izdaljine da znamo gdje se nalazi i kakav je motor?

Član
74 kW, ako i to sta pomaze, a negdje je u vezi sa AGR ventilom, uglavnom.
Desava se sljedece: u voznji nestane gasa, ugasim, upalim ponovo ima gas. i tako nekada, a nekada nista.
Majstor otkopcao taj dio koji kaze vuce zrak, zacepio to neko crijevo i evo danas vozam bez problema, ali morao bi sto prije novi dio naci i zamjeniti.

Odmah iza motora stoji, jebiga, ne znam nija, na njemu ima nekih crijeva necega, pa kada se sklone crijeva jasno se vidi.
Zapravo to je najjasnija slika koju sam mogao da uslikam

Član
hmm zanimljivo da dosta ljudi ima prob kao i ti da izgubi vucu i ugasis i upalis i sve ok isto se desavalo kod mog tate isti golf,hm neznam jarane kako se to zove ali znam gdje se nalazi iako je meni jednom jedan majstor rekao da je to do ventila od TURBA sad jer to izbacuje gresku na dijagnostici,a javice se neko ko zna kako se to zove.

Član
to ti je druže vakum ventil, ili vakum dozer, ide uz turbinu a može se i posebno kupiti
evo ti broj telefona od frajera iz Kiseljaka on ti može nabaviti originalni dio, računaj od 100 do 150 KM
Slađo 063 337 273

Član
ArminB je napisao(la):
Hvala ti prijatelju,
Znaci kupovinom ovoga cu rijesiti problem gore opisan?

vrlo vjerovatno, ali ne mora značiti, možda je malo i turbina začadila pa ti u svakom slučaju savjetujem da je majstor malo očisti kad več radiš to i onda će to biti ko zmaj