Dekodiranje/otključavanje mobitela za našu mrežu.

Dekodiranje/otključavanje mobitela za našu mrežu.

Član
Zanimaju me cijene otključavanja dekodiranja ili šta je već potrebno da bi mobitel radio na našoj mreži ako je iz Švedske.

Npr. za neki Iphone 3GS, Samsung Galaxy S ili HTC desire HD... hvala unaprijed
 
Član
Iphone 3GS mozes sam otkljucati, sad ne bitno sa koje je maticne mreze, bitno je samo verzija softwera ( tako je ja mislim sto se tice i ostalih proizvodaca- verzija softwera igra ulogu,a ne sa koje mreze dolazi)...
Svi Iphone do verzije softwera 4.0 se mogu dekodirati da ostane GPS-funkcija,a sve verzije preko se instalisu uz pomoc "iPad Baseband"-a sto za negativnu posljedicu ima da ubijes GPS funkciju na telefonu, i jednom kad instalises iPAd Baseband ne mozes ga vise vratiti na verziju softwera prije (koliko ja znam)....
kako sada otkljucati iPhone 3G imas sve na internetu obajsnjeno u stotine hiljada navrata :) uglavnom trebas instalirati Cydia, Jailbreak i App Sync da ti iPhone radi ko pista :icon_biggrin:
a ja mislim da uzimaju oko 40-50 km za takve stvari u handy shop-ovima ;)
 
Član
Evo sajt gdje cete pronaci da li se moze iPhone odkljucati, kako i sve alate koji vam trebaju.

Do nedavno je bila fora preko SAM aplikacije da se svaki odkljuca, nebitno koji je softver i BB, ali vise ta fora ne radi.

http://jailbreak-me.info/index.php

Sto se tice ostalih telefona, ostalih brendova, neki se dekodiraju na IMEI, a neki moraju na neki od boxeva za dekodiranje.
Da ne pisem sada za svaki posebno, ako koga konkretno zanima neka me pita, vec 4 godine radim sa telefonima.
 
Top