Daljinsko paljenje

Daljinsko paljenje

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
tesko da to moze da se ugradi na manualni mjenjac, cisto iz sigurnosnih razloga. Na automatike je lahko.

Član
Nije neka inteligencija napraviti, ja sebi htio sloziti, lako je napraviti da ne radi sistem ako auto nije recimo u brzini itd.

Član
to ja ocu iz zajebancije,ima u gradu zafrkavaju se sa skuterima pale na daljinac,da i ja dodem sa svojim golficem sjednem negdje vani u kafic,i onda ga malo palim

Član
mato19E je napisao(la):
to ja ocu iz zajebancije,ima u gradu zafrkavaju se sa skuterima pale na daljinac,da i ja dodem sa svojim golficem sjednem negdje vani u kafic,i onda ga malo palim
i mislio sam da ti zato treba...

naprimjer, ja bih volio ovo imati da mogu ujutro sa balkona upaliti auto da se ugrije na radnu dok ja dodjem...

Član
ne znam koji je kod tebe golf, al ako nije 3 il noviji, nemoj ni pokusavat...jer kod starih auta treba kad palis dodat gas (sto nova automatski rade) i saug kad je hladan (sto takodje nova automatski dodaju)...
a sistem nije tesko napravit, kupis alarm i umjesto da spojis tipku da ukljucuje i iskljucuje alarm, ti je spojis na bosch bravu da pali auto...i eto ti posla...a ovo sto trizex rece da ne reaguje kad je u brzini, je vec malko teze...

IGY

Član
Faya ne bi se slozio sa tobom to za dodavanje gasa
ali to za alarm je OK isprobano i testirano na sivom golfu nekad davno, ali je problem mi bio sto mi je signal bio pre kratak pa sam nekad morao vise puta da pokusam dok ne upalim, i naravno to je trajalo par dana dok mi nije dopizdilo tako
u biti izbaci iz brzine i digni rucnu kad se parkiras i pali do mile volje,

Član
Faya ba kakav gas, ne vozim ja fapa da mu gas dodajem kad se pali, Tipo star 19 god ravno a ima senzor rashladne i elektro motoric koji sam "nastimava" saug shodno temperaturi motora.

A mjenjac ne moze biti jednostavnije, ima barem milion mogucih varijanti :) Daleko najjednostavnije napravis mali nosac koji drzi zicu koja je masa recimo za relej koji kontrolise paljenje, i drugu zicu koja stoji pored rucke mjenjaca i vodi na gorespomenuti relej, i da se te dvije zice dodiruju samo u leru :) prosto kao pasulj, a mogucnosti ima jos milion, davno sam ja to sebi htio staviti, odustao jer sam bio suvise lijen

Član
***** ga ja corsu hladnu ni pod punim saugom ne mogu upalit bez gasa...moze zagrijana i opet se trese dok joj ne das jedan gas...a ima mozda tipo, al golf 2 nema svaki, on je ipak kao model '82. godine izaso, tako da ima saug skoro svaki, jedino mozda oni zadnji, sa novijim motorima...

Član
umene je automatski mjenjač,kad upalim auto ono samo sebi rikta gas sve nešto autmtsko :) nekad je znalo zimi kad je puno hladno vani da samo sebi da gas i da u leru radi na 2500 rpm a inače radi na 1000 il 1500 al sve zavisi od temperature,ovo je zanimljivo paljenje na daljinski al gledo sam na tv ljudi napravili neki uređaj i ukrade nekakav kod sa tvog daljinskog onda ga učitaju u svoj i mogu ti onda upaliti auto ili alarm

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.