dali stete distanceri??

dali stete distanceri??

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
cao
zanima me dali distanceri imaju velik ucinak na automobil,tj. dali puno stete autu u smislu njegovog brzeg trosenja lefeta,lezaja ili vec cega drugog...
namjeravao sam kupiti distancere 25mm za golfa,kako bi mi se oni odrazili na vozne sposobnosti auta po krivinama jer se i
raspon tockova auta povecava,kako je sa sigurnoscu?
Ako je ko imao iskustva sa ovim i dali bi mi preporucili sta drugo tj. drugu sirinu distancera.....
Evo slika distancera.....
8e05fb40.jpg

hvala na pomoci :)

Član
preporucujem uzeti kvalitetne distancere da te ne prestigne vlastiti tocak,vozio neke 2 hiljade km sa distancerima i skino ih,zapinjala mi guma za rub.

Član
ja sam stavio na svog golfa H&R distancere nazad 2,5 a naprijed 2 cm, trenutno ga vozim na 16kama a inače je na 17kama, probao i jedno i drugo, znači po mom iskustvu nazad OK ali naprijed je čak i 2 cm možda malo višak (pogledaj u mojoj temi) odnosno 2,5 naprijed zaboravi,
što se tiče vožnje osjete se, auto je dosta kruči i osjeti se stabilnost, a sad koliko štete autu to ne znam, mada jedan moj prijatelj ih ima več više od godinu na svom autu i nije imao problema, odnosno ako izvagaš ja bih ih ipak stavio, jer i sam auto puno bolje izgleda

trpi ovjes jer je auto konstruisano na tu sirinu felge i na tu udaljenost felge od centra montiranja (ET)...steti jednako kao i felga sa nizim ETom, kao sira felga, kao veca precnikom, kao tvrdji ovjes...nista vise nego ovo sto sam ti naveo...sto se tice pluseva...auto ti je stabilnije jer je siri trag tockova, "direktnije upravljanje" (nekako je tezi na volanu, imas osjecaj da bolje kontrolises auto)...sigurnost...hmmm...do 1cm nije ni bitno tolko koji je proizvodjac, bitna je odgovarajuca duzina serafa naravno (dobar tokar to moze napravit jer nema tu puno mozganja, ali dok kupis onda serafe izadje te isto kao da si narucio nove u prodavnici)...a ovi siri distanceri koji se prvo montiraju na glavcinu serafima kojim sad montiras felgu, a onda felgu serafima koje dobijes (na ovoj slici se montiraju maticama - puno sigurnije), takve uzimaj samo markirane...H&R preporucujem...

i naravno jako ti je bitna pri kupovini centralna rupa isto kao kad felgu kupujes da se moze tocak normalno centrirat, da ti ne trese, da se ne bi zajebavo poslije sa pravljenjem ili kupovinom prstenova za centriranje...

Puno hvala na savjetima.....odustat cu od ovih dok nenadjem kakve malo uze(oko 18mm) jer me je ionako malo bunilo zbog sirine jer bi mi sa ovim distancerima bile ravne ili cak prelazile preko ruba ako me oko nevara....
hvala jos jednom moram nacvi kakve manje... :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.