da li uzeti ove disk plocice i set za v. servis ?

da li uzeti ove disk plocice i set za v. servis ?

BHT Ovisnik
imam ponudu za disk plocice za volvo V40,marka maxman,kostaju 40km nove u Sarajevu,dok su u nas najjeftinije 75km,nezz koja marka,sto je duplo jeftinije

i set za veliki servis,2 španera,župčasti kostaju 150km,marka INA
ove plocice ima prijatelj na calibri,agresivnije vozi i sl. nema nikakvih problema,ne skripe i sl.,da li da ja to sve uzmem jer mi je na kraju usteda 300km ako sve komplet mjenjao ?

hvala:icon_smile:

Član
za te nisam nikad cuo iskreno...a ne mora biti samo dali cvile ili ne, zavisi koliko se ubrzano trose, pregrijavau itd... ;)

Početnik
Kod nas u kaknju su te aktuelne, vjerovatno zbog cijene...i nije se jos niko zalio, samo ih kao i bilo koje druge pripazi prvih 150-200 km, da ih ne pregrijes, i poslije si rahat.. ;)

BHT Ovisnik
@tibor
to je uzeo goca s calibrom,onaj bleso,on mi je susjed,mislim da ga znas,on je zadovoljan s njima,a uvijek blesa sa autom i sl.

@oggy
ovaj sto bi uzeo od nje ga je negdje oko sarajeva i kaze da mu dobro idu,a to svatko kaze ispocetka lagano dok se one fino ne razrade jer se znaju spalit il zaljepit za diskove i sl.

Član
mene su zeznuli kada sam uzimao diskove i pl ferodo, :D dobro jesam pazio prvih kilometara, rekli moguce da ce i "cvilit" dok se ne razrade... aj cekaj, hiljadu km, pa dvije, itd, prodje pola godine i dalje cvile, a extra koce i sve... eto nedavno mi tek prestalo da cvile :lol: :lol:

BHT Ovisnik
:lol::lol:
ja mislim samo plocice,diskovi su mi dobri,prijatelj kaze u njega ne cvile i sl.,dobro koci i to,nije imao nikakvih problema s njima,a sada mi je veca briga ovaj set za servis

Početnik
Zaboravih ti napisati, i taj set za servis...provjereno 100%, slobodno uzimaj ;)

BHT Ovisnik
e super,to mi je trebalo,hvala puno :cool: jer ovako ce me doc veliki servis s rukama samo 300km,onako bi me doslo mislim oko 500km,onda plocice u ovlastenom prednje 80km,zadnje 70km ja mislim,a ove duplo jeftinije,znam da ovlasteni puno uzima,mislio u njemackoj rijesiti odmah,al kad sam vidio da je obicni pregled vozila 49€ i to ono kao jeftino samo kupio ulje i pali za mostar:lol::lol:

Član
Uvijek kupujem najeftinije plocice za diskove, za mog forda dodju jeftinije 22km a skuplje 50km set, promijenio sam 3 seta plocica u 150 000, sad stavio 4-i set i nikad nisu cvilile, lose kocile, niti se brzo trosile, a ja volim jahati :lol: na kocnici... Nagla ubrzanja, nagla kocenja, ne kocenja da blokiraju tockovi nego nagla kocenja kad imas osjecaj da ce ti oci ispasti :lol: :lol: i nikad nikakvih problema sa plocicama mada su diskovi u mene Brembo... Ja bi te jeftinije disk plocice uzeo bez razmisljanja... Jer kod poznatiji marki placas plocice i jos placas ime koje nose...

BHT Ovisnik
e hvala vam,ja porucio i ovaj set i plocice sam isto porucio, i prednje i zadnje,zadnje neznam posto su,al nisu skuplje valjda:lol: